Din nou, la cersit pe Oxford Street

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 decembrie 2013

uk_romi

Daily Mail reclama ca, odata cu apropierea Craciunului, romii cersetori din Romania au aparut din nou pe Oxford Street, Park Lane şi Marble Arch. Zilnic, spun jurnalistii de la publicatia britanica, ei reusesc sa stranga chiar si 100 de lire.

Cerşetorii pot fi văzuţi pe băncile din Hyde Park sau în jurul hotelurilor scumpe din City. Mulţi dintre ei au fost prezenti si în vara, iar unii s-au intors atunci in Romania pe banii Consiliului Westminster, se mai arata in Daily Mail.  Acum, au venit din nou în Londra, pentru a beneficia de pe urma „bogatiei Craciunului” spun jurnalistii britanici.

Una dintre femei a declarat ca nu vrea casa, ci doar are nevoie de bani pentru a-si intretine copiii si nepotii. Ea a mai spus pentru Daily Mail ca in Romania lucreaza ca femeie de seriviciu la un liceu din Iasi, acolo unde se va intoarce peste cateva zile, pentru că ii este frica sa nu fie arestata.

Un purtator de cuvânt al Scotland Yard a declarat ca „In cazul in care cersetorii sunt in mod legal aici, nu fac nicio fapta penala si sunt pe teren public, este destul de dificil sa actionam. Suntem constienti ca trebuie sa fie frustrant pentru oameni si încercam sa rezolvam problema.”

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!