Dinamo regretă dispariția lui Angelo Niculescu

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 iunie 2015

angeloFC Dinamo și-a exprimat, în weekend, pe pagina de Facebook, regretul după decesul fostului jucător și antrenor al echipei bucureștene, Angelo Niculescu.

„Te vom iubi mereu, Angelo Niculescu! FC Dinamo București și toți suporterii din țară și din străinătate regretă dispariția fostului jucător și antrenor al clubului din Ștefan cel Mare, Angelo Niculescu, decedat sâmbătă, la vârsta de 93 de ani. De numele lui Angelo Niculescu se leagă primele performanțe ale clubului din Ștefan cel Mare (…) Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, a notat FC Dinamo.

Fostul tehnician Angelo Niculescu, selecționerul României la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viață sâmbătă, la București, la vârsta de 93 de ani.

Trupul lui Angelo Niculescu a fost depus duminică la capela Ghencea, din Militari. Înmormântarea fostului selecționer a avut loc marți, 23 iunie 2015, după ora 12.00, la cimitirul Ghencea Militar.

Angelo Niculescu, născut la 1 octombrie 1921, la Craiova, a rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a calificat naționala României la Campionatul Mondial din Mexic 1970 și în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia 1972. Pe parcursul perioadei cât a stat pe banca tricolorilor, între 1967 și 1973, reprezentativa de fotbal a României a disputat 41 de partide internaționale. Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc tiki-taka, despre care se consideră că a fost făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!