Dinamo vrea titlul

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2014

545 dinamo handbalDinamo Bucureşti şi-a prezentat în prezenţa a aproximativ 100 de fani cele şapte achiziţii pentru sezonul 2014-2015 al Ligii Naţionale de handbal masculin. Formația din Ştefan cel Mare şi-a propus să revină în vârful competiției interne, astfel că a transferat jucători din cele mai puternice campionate, care au evoluat în sezoanele trecute în cupele europene.

“Pornim la drumul unui nou sezon cu o echipă aproape nouă. Când am venit anul trecut la Dinamo, obiectivul a fost o clasare pe locurile 1-6. L-am realizat, dar puteam fi şi mai sus dacă n-ar fi existat acel meci de la Turda. În viitorul campionat ne propunem podiumul, dar putem ataca şi titlul fără probleme. Ne batem cu HCM Constanţa, Baia Mare şi Ştiinţa Bacău. Antrenamentele s-au schimbat deja radical, jucătorii dau dovadă de profesionalismul de care aveam nevoie”, a spus Daniel Georgescu, preşedintele echipei de handbal.

Pentru sezonul 2014-2015, Dinamo Bucureşti va avea un buget de peste 700.000 de euro şi a transferat deja jucători din Bundesliga, campionatul Franţei dar şi componenţi ai naţionalei României.

“Am cerut în primul rând jucători de apărare. De aceea i-am adus pe Ibrahima Diaw şi Gustav Rydegard. Anul trecut am avut mari probleme în defensivă, în special pe zona centrală”, a declarat antrenorul Sebastian Bota.

Dinamo a adus jucători aproape pentru fiecare post din echipă. Ca portar, Dinamo l-a achiziţionat pe Ionuţ Irimuş (26 ani), în ultimul sezon evolând pentru Minaur Baia Mare, portar care are deja peste 25 de selecţii la echipa naţională. În extrema stângă a fost adus un handbalist care este și el convocat la echipa naţională în ultima vreme, Alexandru Asoltanei (23 ani). În ultimii 3 ani jucătorul a fost unul de bază la Energia Tg. Jiu, fiind un produs al Centrului Naţional de Excelenţă de la Sighişoara.

În linia de 9 metri Dinamo şi-a adus jucători străini, mai precis din Franţa, Serbia şi Croaţia. Văzut în ediţia trecută în Champions League la Paris Saint Germain, Ibrahima Diaw (inter stânga) va juca din toamnă în Bucureşti. Francezul de 34 de ani are peste 10 selecţii la prima reprezentativă, iar în 2013 a fost campion în Franța cu PSG. Este văzut ca unul dintre cei doi apărători centrali din defensiva lui Dinamo.

Ca inter stânga a fost adus Davor Taskovic (Serbia, 28 ani), câştigător Challenge Cup cu Diomidis Argos în 2012. În ultimii 3 ani, sârbul a fost declarat cel mai bun jucător din campionatul Greciei. Pentru inter dreapta, s-au orientat către Jakov Vrankovic (Croaţia), un jucător de 21 de ani, considerat de mare viitor. Este vicecampion european cu naţionala Croaţiei la nivel de tineret (U20). În ultimul sezon a evoluat în Franţa, la Dijon, iar în 2011 a fost votat cel mai bun tânăr jucător croat. În centru ne întâlnim cu un alt francez, Pierre-Yves Ragot (28 ani), care a jucat în campionatele Franţei, Spaniei şi Austriei.

Pentru linia de şase metri Dinamo l-a transferat pe pivotul suedez Gustav Rydergard, care în ultimii 5 ani a jucat în Bundesliga, la Hannover-Burgdorf. Acesta a adunat peste 125 de meciuri în campionatul Germaniei. “Sunt pentru prima dată în România. Ştiu câte ceva din istoria României, am auzit de Revoluţia din 1989, de Ceauşescu, dar cu siguranţă voi afla mai multe în perioada cât voi juca la Dinamo. Este puţin cam cald în această perioadă, eu sunt obişnuit cu zăpada, dar primele impresii sunt foarte bune. Cu Dinamo îmi doresc să ajung la cel mai înalt nivel”, a comentat Rydergard la prezentare.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!