Dispariția lui Alexandru Vlad

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 14 noiembrie 2014

558 vladAlexandru Vlad promitea cândva să devină viitorul fundaş stânga al echipei naţionale. Numai că noi am mai avut speranțe și s-au pierdut. Vlad pare să nu facă excepție de la regulă.

În vara lui 2013 se petrecea un transfer care surprindea. Dnepr, un club în plină ascensiune, le plătea celor de la Pandurii suma de 2 milioane de euro pentru Alexandru Vlad, un fundaş tânăr care impresionase în Liga I. Suma de transfer arăta ca o garanţie pentru un viitor fundaş stânga în care ne-am fi putut pune speranța pentru viitorul echipei naționale.

Însă Alexandru Vlad n-a reuşit să se impună. La fel ca mulţi alţi români transferaţi în străinătate, el a devenit un simplu ocupant al băncii de rezervă, deşi valoarea campionatului Ucrainei, minus două sau trei echipe, nu este foarte mult peste cea a Ligii I.

Cifrele lui Alexandru Vlad din sezonul 2013-2014 nu arată deloc bine: șase meciuri jucate în Europa League, cinci în campionatul Ucrainei şi unul în Cupa Ucrainei. Doar 12 meciuri în teren, nici un gol marcat, nici o pasă de gol. Altfel a stat pe banca de rezerve sau chiar în tribune, când nu a fost chiar deloc nevoe de el.

Sezonul care a trecut pare însă unul de succes maxim dacă este comparat cu cel actual. În acest an Alexandru Vlad nu a jucat nici măcar un singur meci pentru Dnepr. Deşi în Ucraina au trecut deja 10 etape, iar în Europa League – acolo unde Dnepr este de asemenea în joc – s-au jucat deja patru meciuri. În meciul de la Qarabag, de exemplu, Alex Vlad n-a stat nici măcar pe banca de rezerve. Iar informații despre probleme medicale nu există, deci nu avem cum să spunem că acesta ar fi accidentat.

Înainte de oferta de la Dnepr, cei de la Steaua au negociat și ei pentru fundaşul stânga. Campioana din Ghencea își dorea atunci să asigure partea stângă a echipei în condiţiile în care la acea oră se discuta despre plecarea lui Iasmin Latovlevici. Negocierile dintre Steaua şi Pandurii au părut că se vor termina pozitiv, mai ales că cele două conduceri aveau o relaţie care-și dovedise siguranța în afacerile făcute în trecut.

Discuţiile au fost întoarse de oferta ucrainenilor. Culmea și poate ciudat, cea care a intermediat transferul la Dnepr a fost soţia antrenorului de atunci al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, Ana Maria Prodan. Alexandru Vlad a plecat în Ucraina, iar de atunci lucrurile bune despre activitatea lui s-au împuţinat cu trecerea timpului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!