DNA cere pedeapsă cu executare pentru Dragnea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 1 mai 2015

Procurorii anticorupție au cerut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului la o pedeapsă cu executare, susținând că martorii propuși de apărarea lui Dragnea au vorbit înainte de audieri cu acesta pentru a-și pune în acord declarațiile.

Ministrul Liviu Dragnea a declarat, la ieșirea de la instanța supremă, că își susține în continuare cu tărie nevinovăția în dosarul Referendumului, menționând că a fost „destul de afectat”, după ce a văzut oameni bătrâni, dar și tinere printre inculpați.

„Susțin cu tărie nevinovăția mea. Am spus că acuzațiile aduse pleacă de la o premisă profund greșită, ceea ce ar putea avea consecințe, în sensul că nu va mai avea nimeni curaj să organizeze campanii electorale, iar unii cetățeni ar putea înțelege că dreptul la vot este infracțiune și nu vor mai vrea să voteze”, a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este judecat pentru fapte de corupție, și a stabilit să ia o decizie, pe fond, în 6 mai.

Judecătorii instanței supreme au ascultat pledoariile acuzării și apărării, dar și ultimul cuvânt al tuturor inculpaților în dosarul Referendumul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!