DNA extinde cercetările pe numele lui Radu Pricop

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 mai 2015

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, a fost audiat, miercuri, la DNA, procurorii anunțând ulterior extinderea urmăririi penale pe numele său pentru fals în declarații. Procurorii spun că au probe și indicii conform cărora, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Radu Pricop l-a sfătuit în calitate de avocat pe Sergiu Lucinschi să încheie un contract de împrumut cu un om de afaceri „ca soluție pentru obținerea unei sume de 2.000.000 de euro”.

„Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia să declare, în mod nereal, în fața notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut. Prin această conduită, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celălalt inculpat să comită infracțiunea de fals în declarații, consumată la 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv”, se arată în comunicatul DNA.

Conform sursei citate, în cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. La începutul lunii aprilie, Radu Pricop a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul în care este urmărit penal alături de fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este cercetat pentru șantaj și trafic de influență.

De profesie avocat, Radu Pricop este acuzat că l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi să șantajeze un om de afaceri, iar, ulterior, ginerele lui Băsescu a încercat să își ascundă faptele. Fiul fostul lider moldovean este acuzat că, alături de ofițerul DIICOT Constantin Comăneanu, a șantajat un om de afaceri și a luat mită de la acesta pentru a-l scăpa de acuzații dintr-un dosar instrumentat de DIICOT.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!