Doar 2 milioane de şomeri…

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 23 iunie 2014

Rata şomajului a scăzut la 6,6% în primele trei luni din acest an, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Datele publicate de mass-media din Regat în 11 iunie arată că numărul persoanelor fără un loc de muncă s-a diminuat, în perioada specificată, cu 161.000, ajungând la 2,16 milioane.

Numărul celor care au un loc de muncă stabil a crescut, în acelaşi timp, cu cifra record de 345.000. În consecinţă, aproximativ 30,5 milioane de locuitori ai Marii Britanii au în prezent de lucru, majoritatea fiind angajaţi cu normă întreagă, conform statisticilor.

Revenirea continuă a pieţei muncii britanice înregistrată în ultimul an se datorează în special creării de noi locuri de muncă în sectorul privat, susţin analiştii.

Aproximativ 5,4 milioane de persoane lucrează în prezent în sectorul de stat, în timp ce peste 25,1 milioane de oameni au un loc de muncă în cadrul companiilor private din Regatul Unit.

Cifrele comunicate de ONS se bazează pe un sondaj efectuat la nivelul pieţei muncii, prin intervievarea unui eşantion de 60.000 de familii, cu frecvenţă trimestrială. Gradul de probabilitate a sondajului a fost de 95%.

Scăderea recentă a ratei şomajului marchează atingerea unui nou obiectiv major în planul de guvernare al actualului cabinet de la Londra, a comunicat premierul David Cameron pe twitter, unul din website-urile de socializare de pe internet. El a precizat că la preluarea puterii, în 2010, şi-a propus să ia măsuri care să ducă la crearea a „două milioane de noi locuri de muncă în sectorul privat”, iar această ţintă a fost atinsă.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!