Doar daca…

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 20 ianuarie 2014

Gheorghe Popescu si-a prezentat zilele acestea programul cu care doreste sa se inscrie in lupta pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal. M-a distrat intens sa vad ca unele dintre principalele sale griji sunt cele legate de imagine si de prezenta in online.

Antrenorul nationalei va fi obligat, de exemplu, sa dispuna de cont de Facebook. Il si vad pe Victor Piturca raspunzand tiradei “ejti prozt frate lasate”, fara sa se enerveze. Mai degraba, in loc de Facebook, il puneau sa-si faca un cont de Poker Stars. De asemenea, Gheorghe Popescu este foarte interesat si de o televiziune a federatiei, la inceput strict online. Mi se pare corect. De ce sa-l vedem pe Tamas dormind pe pres, in exclusivitate la televiziunile de stiri, cand normal este sa vedem asta exact pe site-ul celei mai importante echipe pe care o poate reprezenta, nationala Romaniei? Am putea chiar sa sugeram ca respectiva emisiune sa se cheme “din lumea celor care nu cuvanta”, caci am vazut, Tamas are clipe cand cu greu si-ar putea rosti chiar si propriul nume.

Si mai distractiv este ca Popescu vrea sa stranga 500.000 de prieteni (friends) pe contul de Facebook al federatiei. Cu ce va face asta fotbalul mai bun, este greu de spus, dar el vrea. Plus, magazin mobil care sa faca turul tarii o data pe an. Probabil pentru ca lumea sa aiba in ce arunca oua si bostani, mai ales dupa vreun egal cu Andorra.

Despre fotbal, mai putin, si asta doare. Nu neg importanta imaginii, mai ales intr-o lume nebuna dupa ea, mai ales intr-un online care suprima din ce in ce mai accentuat nevoia de presa scrisa, aruncand in somaj mii de jurnalisti.

Eu stiu un singur lucru: importanta asta este una artificiala, pentru ca fotbalul este singurul sport care se vinde singur.

Desigur, DOAR DACA este fotbal.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!