Doar maşini noi în centrul Londrei

Articol publicat in sectiunea Auto, UK la zi pe data 15 iunie 2015

În urma unei consultări cu publicul, primarul Londrei a confirmat că, începând cu data de 7 septembrie 2020, va introduce la Londra zona de emisii poluante ultra reduse (Ultra Low Emission Zone sau ULEZ). Conform comunicatului, acest fapt va încuraja folosirea unor vehicule mai noi şi mai „verzi”, îmbunătăţind calitatea vieţii şi a sănătăţii londonezilor.

Zona de emisii ultra reduse va opera 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână în zona centrală a Londrei unde acţionează şi astăzi taxa de congestie. Toate autoturismele, motocicletele, dubiţele, miniautobuzele şi maşinile de marfă care vor trece prin această zonă vor trebui să întrunească standardele de emisii ultra reduse, în caz contrar fiind obligate să plătească o taxă zilnică.

Numerele de înmatriculare ale vehiculelor care vor intra şi vor ieşi din zona de emisii reduse vor fi interceptate de camerele de luat vederi instalate în oraş, verificând dacă vehiculul apare în lista celor care întrunesc condiţiile de emisii reduse sau dacă trebuie să achite taxa zilnică.

Standardele ULEZ sunt suplimentare taxei de congestie din centrul Londrei şi a cerinţelor zonei de emisii reduse a Londrei (Low Emission Zone).

 

Cine va fi afectat?

Toate autoturismele, motocicletele, dubiţele, miniautobuzele, autobuzele, autocarele şi maşinile de marfă vor putea circula prin zona de emisii ultrareduse, doar că acelea care nu vor întruni standardele impuse vor avea de achitat o taxă zilnică.

Nici vehiculele care nu sunt înregistrate în Marea Britanie nu vor scăpa de acest tratament.

Până în 2020, chiar şi autobuzele din parcul auto al Transport for London (TfL) vor întruni condiţiile ULEZ. Toate cele cu etaj vor avea tehnologie hibridă, în timp ce autobuzele fără etaj vor rula cu emisii zero, rămânând ca autobuze care nu întrunesc standardele ULEZ să se mai găsească doar pe anumite linii de autobuz care nu circulă prin centrul Londrei.

Taxiurile şi minicab-urile vor trebui să respecte şi ele standardele ULEZ. Doar că sunt discuţii pentru stabilirea unui tratament special în cazul lor, cu condiţii noi care vor trebui îndeplinite la obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

 

Discount-uri şi scutiri

Rezidenţii din zona afectată şi şoferii cu handicap vor avea o perioadă de graţie de trei ani în care vor fi scutiţi de la plata taxei, însă după momentul 6 septembrie 2023 şi ei vor trebui să achite taxa sau să folosească vehicule care să întrunească standardele de emisii ultra reduse.

În schimb, maşinile de epocă, cele “istorice”, vor fi scutite de la plata ULEZ pe termen nelimitat.

Există şi alte tipuri de vehicule scutite de la plata taxei ULEZ – utilajele agricole, vehiculele militare, vehiculele construite înainte de 1 ianuarie 1973, excavatoarele şi alte utilitare, precum şi anumite tipuri de macarale mobile.

 

Care sunt standardele ULEZ cerute?

La motociclete şi moped-uri standardul minim este euro 3, orice motocicletă fabricată pentru zona UE din 1 iulie 2007 încoace având cel puţin euro 3.

La autoturismele şi minivan-urile pe benzină se va cere euro 4. Orice maşină fabricată pentru UE după 1 ianuarie 2006 întruneşte cel puţin acest standard.

În schimb, la autoturismele şi minivan-urile pe motorină standardul minim va fi euro 6, standard obligatoriu la maşinile fabricate pentru UE doar din septembrie 2015 înainte. Cu alte cuvinte, dacă deţii acum un autoturism cu motorizare diesel, ai toate şansele ca vehiculul  tău să nu întrunească viitoarele standarde ULEZ.

La dubiţele mari şi miniautobuzele pe benzină standardul va fi euro 4, iar la cele pe motorină, precum şi la vehiculele de mare tonaj, la autobuze şi autocare, standardul va fi de euro 6.

 

Cât mă va costa?

Taxa zilnică pentru majoritatea vehiculelor care nu vor întruni standardele minime de emisie va fi de £12,50 pe zi, în timp ce vehiculele de mare tonaj, autobuzele şi autocarele vor trebui să achite taxa de £100 pe zi. Există şi un sistem de penalizare a şoferilor care uită să plătească – de £1,000 pentru maşinile de mare tonaj (cu reducere de 50% dacă se plăteşte în 14 zile) şi de £130 pentru restul vehiculelor (cu reducere de 50% atunci când se plăteşte rapid amenda).

 

De ce se introduce zona de emisii ultra reduse?

Uniunea Europeană a stabilit nişte limite legale privind concentraţia de agenţi poluanţi din aer, atât pentru Londra, cât şi pentru întreaga Marea Britanie. În ultimii ani s-a constatat o îmbunătăţire a calităţii aerului din Londra, astfel încât, cu excepţia nivelului de dioxid de nitrogen, aerul metropolei britanice corespunde rigorilor UE.

Este responsabilitatea guvernului britanic, a primăriilor metropolei, cât şi a primarului general al Londrei să ia măsuri pentru a întruni cerinţele UE. Un insucces la acest capitol ar însemna penalizări dureroase aplicate de UE. Conform primarului Londrei, Boris Johnson, introducerea zonei de emisii ultra reduse reprezintă una din soluţii, precum şi promovarea mersului pe jos şi pe bicicletă, utilizarea transportului public, precum şi încurajarea transportului de mărfuri în condiţii de poluare minime.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!