Documentarul Wild Carpathia, lansat la sediul BAFTA

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 16 iunie 2013

Filmul documentar Wild Carpathia – partea a II-a a fost lansat în avanpremieră, în 5 iunie, la sediul prestigioasei Academii Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA), situat în zona Picadilly din centrul Londrei. Evenimentul, organizat de Travel Channel şi fundaţia The European Nature Trust (TENT), s-a bucurat de prezenţa Alteţelor Regale Prinţesa Margareta de România şi Principele Radu.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism din România, şi Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, au venit la Londra.

Fostul cvadruplu campion olimpic Ivan Patzaichin a fost unul dintre invitaţii speciali prezenţi la eveniment. Aproximativ 220 de persoane au fost prezente la lansarea filmului, incluzând reprezentanţi ai Ambasadei României în Marea Britanie, ai ICR, jurnalişti şi alte personalităţi.

 

Un film despre Carpaţi şi prinţul Charles

Documentarul Wild Carpathia îşi propune să dezvăluie publicului „cât de importantă, uluitoare, bogată, vulnerabilă, fragilă şi unică este România rurală”, conform spuselor lui Paul Lister, fondatorul TENT. Filmul este continuarea seriei cu acelaşi titlu care a fost realizată în toamna anului 2011 şi s-a bucurat de un mare succes la publicul din întreaga lume.

„Noile episoade ale documentarului Wild Carpathia continuă să îi introducă pe privitori într-un peisaj unic. Acestea conţin întâlniri cu localnicii şi cu personalităţi care s-au implicat în conservarea frumuseţilor naturii din România, dublate de explorarea acestor regiuni diverse şi fascinante”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii companiei producătoare. Filmul va culmina cu un interviu acordat de prinţul de Wales, care a lansat mai multe iniţiative proprii pentru conservarea regiunii Carpaţilor.

Documentarul va fi prezentat şi de această dată de scriitorul şi realizatorul tv Charlie Ottley. „Sunt profund recunoscător autorităţilor din România pentru că au sprijinit continuarea seriei Wild Carpathia. Ni s-a dat astfel posibilitatea să arătăm încă o dată publicului larg că România este una din «bijuteriile coroanei» în Europa; iar frumuseţile ei uluitoare trebuiesc apreciate ca atare”, a declarat prezentatorul Charlie Ottley.

 

Difuzat în 120 de ţări şi în 19 limbi

Documentarul Wild Carpathia va fi difuzat pentru publicul larg în două episoade de câte 47 de minute, începând din luna septembrie, pe baza unei colaborări între canalul tv Travel Channel şi Autoritatea Naţională de Turism din România. Documentarul va putea fi vizionat în peste 120 de ţări, fiind subtitrat în 19 limbi. Trailerul documentarului a strâns deja peste 200.000 de vizionări pe internet, prin intermediul YouTube.

Mass-media din România şi UK, dar şi din alte state ale lumii, au reflectat în termeni pozitivi lansarea filmului. Campania de promovare cuprinde 24 de filmuleţe scurte în care sunt evidenţiate atracţiile turistice ale României.

 Partea a doua a filmului Wild Carpathia a fost produsă de compania britanică Almond Films. „Întreg proiectul a fost susţinut în permanenţă de ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Almond Films.

„Am trăit experienţe incredibile pe parcursul călătoriei mele în întreaga Românie”, a remarcat Alasdair Grant de la compania Almond Films, producătorul filmului. „Ne bucurăm că am avut oportunitatea să arătăm lumii această ţară minunată şi sperăm că, prin practicarea unui turism responsabil, minunatele zone sălbatice din Carpaţi vor continua să supravieţuiască”, a adăugat Grant.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!