Doi români au fost prinși după ce au furat din mai multe bancomate

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 2 aprilie 2014

Au ajuns pe mâna polițiștilor! Este vorba despre doi români, care au furat din mai multe bancomate din Marea Britanie. Unul dintre ei a fost deja condamnat la un an de închisoare, potrivit publicației The Northern Echo.

Zece furturi din bancomate au recunoscut cei doi, Dumitru Pufulete, de 27 de ani și Costel Lupu, de 25. Aceștia furau cu ajutorul unor dispozitive capcană, în orașele Manchester Middlesbrough, Stockton și Guisborough, adaugă jurnaliștii de la The Northern Echo. Timp de șase săptămâni au acționat la bancomatele mai multor sedii de bănci dar și din clădirile poștei. Varianta folosită era instalarea unor dispozitive pe bază de adeziv foarte puternic, ce blocau banii clienților. Crezând că sunt defecte, aceștia plecau de lângă automate iar românii veneau și colectau banii între timp.

Polițiștii i-au prins pe cei doi în urmă cu șase luni. În urma procesului care a avut loc luni, 31 martie, ambii suspecți au recunoscut zece dintre furturile ce le-au fost imputate. Judecătorul l-a condamnat pe Dumitru Pufulete la 1 an de închisoare, urmând ca sentința pentru Costel Lupu să fie dată peste o săptămână. Românul a fost eliberat condiționat din închisoare, având în vedere faptul că în ultimele șase luni s-a aflat în arest preventiv. Avocatul lui Pufulete a spus că acesta a ajuns în Marea Britanie în speranța că va găsi un loc de muncă pentru a trimite bani acasă mamei sale bolnave.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!