Doi români au murit în Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 martie 2016

uk_Denis Falcan_Marian Suruianu

Dublă tragedie în UK! La un interval de doar câteva zile distanță, doi tineri români, stabiliți în Marea Britanie, au sfârșit într-un mod fulgerător. Primul dintre ei, Fălcan Denis Andrei (foto: stânga, cu fetița în brațe) a decedat pe loc după ce a fost lovit de un tren. În cel de-al doilea caz este vorba despre Marian Suruianu (foto: dreapta sus, lângă motocicletă). Acesta nu a mai avut nicio șansă să scape cu viață după ce motocicleta pe care o conducea s-a izbit frontal de un taxi. Ambele evenimente au avut loc în Londra. În urma celor doi au rămas familii și prieteni îndoliați și care cu greu pot înțelege cum s-au petrecut aceste tragedii. 

 

Sfârșit tragic după o zi de muncă

Denis Andrei lucra în Anglia alături de tatăl său, ca zugrav. Aproape în fiecare zi se duceau și se întorceau împreună de la lucru. Într-una din zilele trecute, mai exact pe 15 martie, acesta nu a mai avut răbdare să își aștepte tatăl și a plecat singur spre casă.

—————————————

„S-a grăbit să ajungă acasă. La fel se întâmpla în fiecare zi, era nerăbdător să o vadă pe a mică (n.red. fiica lui în vârstă de 8 luni) și pe soție, care este din nou însărcinată, și era mereu îngrijorat pentru ea.”

Viorel Fălcan, tatăl victimei

—————————————

Numai că tânărul tată, în vârstă de doar 22 de ani, nu a mai avut șansa de a se întâlni cu cei dragi. În stația de tren Chadwell Heath a fost accidentat mortal. Pe lângă șocul provocat de pierderea lui Denis Andrei, cei din familia lui au și o mulțime de întrebări pentru care încă nu au primit răspunsuri, iar așteptarea îi determină să se gândească la ce e mai rău.

—————————————

„Au trecut deja câteva zile de când fiul meu nu mai este, însă nici acum nu îmi vine să cred că această nenorocire s-a abătut asupra familiei noastre. Avea o familie fericită, aștepta încă un copil, avea toate motivele să trăiască. Noi ne-am făcut tot felul de scenarii despre ce s-ar fi putut întâmpla, dar încă nu am găsit un răspuns. Ce o fi căutat el pe șinele de cale ferată nu pot să îmi dau seama. Sincer vă spun, ne gândim și la ce este mai rău, dacă l-a împins cineva?! Toate speranțele noastre, de a se face lumină în acest caz, stau în autoritățile britanice. Însă, până să aflăm adevărul va mai trece destul timp, pentru că ne-au spus că a fost deschisă o anchetă în acest caz, că nu ne pot oferi niciun fel de informație până când nu o vor finaliza, iar asta se va întâmpla, după spusele lor, după trei, poate chiar șase luni de investigații.”

A declarat pentru Diaspora Românească Viorel Fălcan, tatăl lui Denis Andrei

—————————————

Până când vor primi lămuriri de la anchetatorii britanici, cei din familia Fălcan mai au de trecut prin câteva momente dificile. Săptămâna viitoare, trupul neînsuflețit al lui Denis Andrei va fi transportat în România.

—————————————

„Am luat legătura cu o firmă din România și se vor ocupa ei de repatriere. Îl vom înmormânta în Aninoasa, undeva lângă Târgoviște, acolo unde avem și noi casă. Va fi foarte greu pentru toți, vă dați seama. Soția lui deja e într-o stare critică, s-a mutat la părinții ei, dar tot aici în UK. De soția mea, nu mai vorbesc, l-a văzut plecând pe picioarele lui și acum ce va vedea?! Un coșciug adus de niște străini la poarta ei…”

Viorel Fălcan

—————————————

Cheltuielile cu transportul și înmormântarea vor costa familia Fălcan câteva mii de lire, bani de care aceasta nu dispune. În lipsă de alte variante, părinții tânărului care a murit lovit de tren susțin că se vor împrumuta pentru a achita funeraliile.

Din păcate această tragedie nu fost una singulară.

—————————————

Donații pentru familia Fălcan

 

Pentru cei din UK:

La Banca Nationwide, pe numele E A Lincan, soția lui Denis:

Sort code: 07-04-36

Acc No: 11105709

La banca Lloyds, pe numele Viorel Iulian Falcan, tatăl lui Denis:

Sort code: 77-91-10

Acc. No: 37626362

 

Pentru cei din România:

La Bancpost, pe numele Mariana Fălcan, mama lui Denis:

RO36BPOS16010278009RON01

—————————————

 

trimiteri-sus-4

A fost „eminent” la UCL, dar a murit într-un accident în UK

A venit în UK ca să muncească la o fermă, dar a murit

A murit pe șantier, după ce un zid s-a prăbușit peste el! Se strâng fonduri pentru repatriere

Ucisă cu sânge rece, în locuința din East Ham! O româncă a fost mutilată cu cuțitul de logodnicul ei

trimiteri-jos-4

 

Pe două roți… spre moarte!

La doar cinci zile distanță, un alt tânăr român a sfârșit într-un mod fulgerător. Evenimentul a avut loc într-o zonă centrală a metropolei de pe Tamisa.

Marian Suruianu avea 25 de ani și era pasionat de motociclete însă, paradoxal, tocmai această pasiune avea să îl coste viața. Pe 20 martie, cu puțin timp după miezul nopții, motocicleta Suzuki pe care o conducea s-a izbit frontal de un taxi, în apropiere de intersecţia dintre Hyde Park Street şi Bayswater Road. Potrivit BBC News, românul a fost declarat mort imediat după producerea accidentului. De asemenea, aceeași publicație a precizat că în urma ciocnirii a rezultat și rănirea unei persoane în vârstă de 40 de ani, care se afla pe bancheta din spate a taxiului și care a fost transportată de urgență la spital. Oamenii legii sosiți la fața locului au deschis o anchetă și vor încerca să afle cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier și cine se face vinovat.

 

Marian va fi înmormântat în Galați

Vestea că Marian nu mai este printre ei a căzut ca un trăznet peste familia și prietenii tânărului român. Zilele următoare trupul neînsuflețit va fi transportat în România. Marian va fi condus pe ultimul drum de toți cei care l-au cunoscut, printre ei anunțând că vor fi prezenți și numeroși motocicliști cu care a împărtășit atâția ani pasiunea de a conduce pe două roți. Din păcate însă, repatrierea trupului și cheltuielile cu înmormântarea presupun o sumă pe care familia Suruianu și-o poate permite cu mari sacrificii. Din acest motiv, toți cei care doresc să întindă o mână de ajutor, sunt rugați să o facă. Detaliile le aveți în caseta de mai jos.

 

Mobilizare pe Facebook pentru cele două tragedii

Zeci de români stabiliți în UK dar și în alte țări au postat mesaje de condoleanțe pe site-urile de socializare. Oamenii și-au exprimat regretele pentru trecerea în neființă a unor persoane atât de tinere. De asemenea, tot online, românii cu suflet, impresionați de aceste două tragedii au făcut apel la toți cei cu posibilități să doneze orice sumă de bani care să ajute cele două familii să facă față cheltuielilor.

—————————————

„Știu că este greu pentru toată lumea, avem două repatrieri în același timp! Dar câte puțin de aici și putin de dincolo, tot se vor strânge ceva bănuți. Haideți să fim uniți în aceste momente!”

Postare a unei românce pe grupul Români în Londra

—————————————

Acesta nu a fost un mesaj singular și drept dovadă că atunci când dau de greu românii se unesc, stau sumele care deja s-au strâns în conturile deschise de rudele celor decedați. Încă nu au fost depuși bani cât să fie acoperite toate cheltuielile, dar orice ajutor a fost binevenit, susțin familiile îndoliate. În plus, conturile pentru donații sunt încă deschise!

—————————————

Donații pentru familia Suruianu

 

Pentru cei din UK:

La Barclays Bank, pe numele S Suruianu

Sort code: 20-76-90

Acc. No: 73578607

 

Pentru cei din România:

La Banca Comercială Română, pe numele Gabriela Teodora Vasilache

RO34RNCB0318032246700001

—————————————

Autor articol: Loredana Petrescu

Comentarii

O parere la “Doi români au murit în Londra”

  1. Ionut Spune:

    Pentru servicii de repatriere decedati recomand:

    http://servicii-funerare-iuliana.ro/repatriere-decedati/

Spune-ti si tu parerea!