Doi români, prinși pe M5 cu portbagajul plin cu droguri!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 iulie 2015

londra_droguri_iarba

Doi români suspectați că ar fi traficanți de droguri au fost arestați, după ce polițiștii au descoperit cannabis în valoare de 70.000 de lire sterline în portbagajul mașinii lor. Totul s-a întâmplat în timpul unui control de rutină pe autostrada M5, din apropiere de West Bromwich.

Jurnaliștii de la Birmingham Mail scriu că în data de 26 iunie cei doi români, Mircea Rusu și Nicolae Pasc, au fost trași pe dreapta de polițiști, în apropiere de orașul Birmingham. În urma controlului, oamenii legii au descoperit cantitatea uriașă de cannabis în portbagajul mașinii lor. Incidentul face parte din Operațiunea Trivium – represiune națională împotriva infractorilor străini care operează în Marea Britanie.

În cadrul operațiunii a lucrat și un polițist român. Inspectorul Ionuț Preda, șef de poliție român, îi însoțea pe polițiștii din West Midlands, când mașina a fost trasă pe dreapta pe autostrada M5.

————————————-

„Cei doi nu s-au așteptat nici măcar o secundă să fie trași pe dreapta și au rămas de-a dreptul șocați când un ofițer în uniformă de poliție românească a apărut pe banda de urgență. (…)

Am vorbit cu cei doi, le-am verificat identitatea în sistemul românesc și am fost și interpret când au fost luați în custodia poliției britanice. A fost o arestare ca la carte și sunt mulțumit că am putut să ajut.”

Inspectorul Ionuț Preda, șef de poliție român

————————————-

Cei doi români, în vârstă de 23 și respectiv 24 de ani, au fost reținuți și urmează să apară în fața tribunalului Wolverhampton Crown Court pe 18 septembrie. 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!