Domo rupe contractul cu Steaua

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 23 ianuarie 2015

566 steaua

Domo, compania care a anunţat în vara lui 2014 un parteneriat pentru un an cu Steaua, a încetat orice raport comercial cu clubul. Steaua pierde astfel unul dintre contractele importante de sponsorizare dintr-un total de contracte care este departe de a fi generos. Valoarea contractului cu firma de retail de electronice, electrocasnice şi IT&C s-ar fi ridicat, conform unor surse,  la 200.000 de euro.

Poate o coincidență sau poate nu, acest contract între cele două părţi a luat sfârșit la finalul lui 2014, adică exact în timpul în care clubul din Ghencea a luat primele măsuri pentru punerea în aplicare a deciziei ÎCCJ, scoțând emblema de pe echipamente şi schimbând numele în FCSB.

Fără un departament de marketing profesionist, Steaua a făcut și greşeli mari în gestionarea relaţiei cu Domo, și asta chiar la scurt timp după ce a fost semnat contractul. Logo-ul companiei a apărut pe tricourile campioanei în vara lui 2014, în etapa a doua a Ligii I. Însă Oficialii Stelei nu comunicaseră sub vreo formă semnarea contractului, o decizie care anulează ideea de bază a unei astfel de înţelegeri, adică aceea de a oferi vizibilitate şi de a promova brandul care oferă bani pentru expunere.

“Personajele DO şi MO vor avea un rol activ, insuflând fanilor valori esenţiale precum prietenia, fair-play-ul, competitivitatea şi importanţa de a-ţi uni forţele pentru a reuşi”, se spunea în august 2014 în comunicatul cu care Domo anunţa colaborarea cu Steaua. Clubul din Ghencea nu a iniţiat însă nici o acţiune dedicată sponsorului, singurul element care reprezenta parteneriatul fiind prezenţa în tribunele din Ghencea a mascotelor Domo. La invitaţia Domo însă, steliştii au participat la singura alăturare directă a celor două branduri de după momentul semnării contractului: Tănase, Chipciu, Rusescu şi Breeveld au vizitat un magazin Domo pentru o acţiune de semnare de autografe.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!