Dorel Vişan deschide seria de spectacole „Poets to the Bone”

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 13 mai 2014

Londra_ICR_Dorel Visan

29 mai 2014, ICR Londra

Dorel Vişan, unul dintre monștrii sacri ai scenei şi filmului românesc, va deschide cel mai recent program al ICR Londra, intitulat „Poets to the Bone” / „Românul s-a născut poet”, cu un eveniment dedicat lui Mihai Eminescu. „Poets to the Bone” va cuprinde o serie de spectacole de mici dimensiuni, dar de foarte bună calitate, având ca protagoniști importante personalităţi artistice.

Dorel Vişan va oferi publicului un emoționant parcurs prin opera eminesciană, punctat de notele subtile ale violoncelului lui George Paşca, într-o fascinantă combinație de poezie, teatru şi muzică.

Dorel Vişan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori români de teatru şi film, dar şi un poet sensibil, autor al mai multor volume de versuri şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Artistul a jucat peste 40 de roluri de teatru în toată ţara, jucând de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Buchner. El a apărut, de asemenea, în peste 50 de producţii cinematografie româneşti şi internaţionale, dintre care menţionăm pelicula „Iacob” (1988) în regia lui Mircea Daneliuc, „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993) în regia lui Şerban Marinescu, şi „Senatorul melcilor” (1995) în regia lui Mircea Daneliuc.

Violoncelistul român George Paşca a studiat la Conservatorul de Muzică şi Dans „Trinity Laban” din Londra cu Joely Koos şi Susan Sheppard. A fost participant şi este deţinătorul mai multor premii obținute în concursuri regionale, naţionale şi internaționale, eforturile sale fiind sprijinite de diverse fundaţii precum The Sidney Perry Foundation, The Raphael Summer Music Scholarship Trust şi The Ofenheim Charitable Trust. În prezent, muzicianul este un interpret activ atât în Londra, cât şi în Aradul natal, el urmând cursurile postuniversitare tot la Trinity Laban, unde aprofundează violoncelul cu Naomi Butterworth.

Unde: ICR Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH

Intrarea: liberă, dar vă rugăm să vă confirmaţi prezenţa la office@icr-london.co.uk sau 020 7752 0134.

Autor articol: Institutul Cultural Român Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!