Doriţi să cumpăraţi o casă în Londra?

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 30 octombrie 2014

Potrivit jurnaliştilor britanici de la The Telegraph, peste 45.000 de londonezi s-au mutat, în anul 2013, din zonele centrale ale metropolei către periferie. Iar principalele zone preferate de cei care au lăsat în urmă City-ul sunt Hackney, Lambeth și Ealing.

De asemenea, orașele mai apropiate de capitală, precum Cambridge sau St. Albans, dar și unele mai îndepărtate, Brighton, Bristol, au mari șanse de a atrage noi locuitori, mai scrie publicaţia.

 

Harta interactivă a preţurilor

În acest sens, The Telegraph a întocmit o hartă interactivă unde puteți consulta prețurile medii ale locuințelor din diferite zone ale Londrei (Greater London). Prețurile încep de la 187.609 lire sterline, în Barking and Dagenham, și ajung până la 1,65 milioane de lire sterline pentru o casă în centru, în zona Kensington and Chelsea.În Hammersmith şi Fulham, aflate la doar câțiva kilometri depărtare de centru, valoarea caselor scade la jumătate, prețul mediu ajungând la 767.000 de lire sterline.Cei care sunt în căutarea unei case în afara metropolei o pot achiziționa cu doar 160.000 de lire sterline. Asta dacă au în plan să se mute destul de departe de Londra, şi anume în Birmingham. De asemenea, studiul realizat de grupul de proprietăți Savills Savills relevă faptul că prețurile locuințelor din Londra au crescut, în ultimii 10 ani, cu procente între 29% și 187%.

Puteți accesa harta interactivă accesând telegraph.co.uk/finance/economics/11075528/House-price-map-Let-us-tell-you-where-youll-move-to-next.html.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!