Doru Bratu, dat afară

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 30 ianuarie 2015

567 bratuGeorge Ogăraru a renunțat și el la Doru Bratu. Mulţi dintre fanii Universităţii probabil că nici nu știau bine cine este, de vreme ce l-au văzut o singură dată jucând în tricoul echipei lor. Doru Bratu a fost titular cu CSU Craiova, însă a fost schimbat după 25 de minute, greșind flagrant la primul gol al oltenilor. Acestea au devenit singurele minute jucate de Bratu pentru „U” Cluj, acolo unde a venit în vara anului trecut de la Pandurii.

Însă Doru Bratu nu este la prima problemă de gen, el fiind obișnuit cu banca de rezerve. Activitatea sa arată bine în CV, la prima vedere, dar fundaşul crescut de Rapid s-a obișnuit cu antrenamentele relativ târziu, din 2012. El a lăsat senzația că a rezistat în Liga I datorită relaţiei cu familia Reghecampf. Antrenorul l-a luat cu el cam peste tot pe unde a fost. Doru Bratu a jucat la Snagov, apoi a plecat cu Laurenţiu Reghecampf la Concordia Chiajna şi la Steaua. Antrenorul i-l prezentase lui Gigi Becali ca pe o viitoare vedetă.

„Reghe mi-a zis că avem un fundaş la fel de bun ca Chiricheş. Este vorba despre Doru Bratu. Mare noroc am avut că l-am luat pe Bratu. Îi dau doar 2.000 de euro pe lună, iar Reghecampf crede că va ajunge la nivelul lui Chiricheş”, declara Becali despre acesta în 2012.

Doru Bratu și-a arătat din plin limitele pe terenul echipei din Ghencea şi previziunile lui Reghecampf nu s-au adeverit. Fundașul a jucat doar de două ori în tricoul Stelei. 104 minute jucate, minute pentru care a primit 34.000 de euro în cele 17 luni petrecute în Drumul Taberei.

Bratu a fost cedat gratis la Pandurii, în ianuarie 2014, și a pus mâna pe un contract şi mai bun. A stat 6 luni la Târgu Jiu şi a primit 48.000 de euro. „Am făcut o economie de 300.000 de euro prin îndepărtarea lui Bratu, care mai avea contract 2 ani”, declara Mihai Prunariu, președintele gorjenilor la acea vreme.

Doru Bratu a venit spășit la „U” Cluj, pe un contract de 4.500 de euro pe lună, şi a petrecut aici 7 luni, cu doar 25 de minute jucate, până când Ogăraru a decis și el că se poate dispensa fără probleme de un jucător care nu face decât să încaseze salariul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!