Dosar Colectiv: Azi, miting de solidaritate în Leeds

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 noiembrie 2015

uk_Leeds_Miting de solidaritate_Colectiv

Românii stabiliți pe meleaguri britanice au fost întotdeauna cu sufletul la cei de acasă. Dar mai ales în momentele în care cei rămași în țară au fost încercați de greutăți. Cum se întâmplă și azi. Și acum! Astfel că, din Londra în mai toate orașele Marii Britanii, românii și-au arătat solidaritatea față de tragedia din București.

Comunitatea românilor din Leeds nu a rămas deloc indiferentă la tragedia care a avut loc pe 30 octombrie în clubul Colectiv. Oamenii au vrut să fie prezenți, dacă nu cu trupul, atunci cu sufletul, în fața celor care trec acum prin momente de cumpănă. Românii s-au întâlnit în față la Leeds Central Library, weekendul trecut.

—————————————

„Fraților, destul e destul! Avem nevoie de voi dacă vrem să schimbăm ceva! Avem nevoie de voi să ne rugăm pentru cei care și-au pierdut viața în ceea ce se dovedește a fi o tragedie fără sfârșit! Vrem să fim alături! Vă așteptăm să aducem împreună un omagiu.”

Mesaj postat pe o rețea de socializare a românilor din Leeds

—————————————

Totodată, azi, 13 noiembrie, aceștia au organizat o altă întâlnire. Iată mesajul postat pe aceeași pagină:

—————————————

„Tragedia din Colectiv pare să nu aibă sfârșit, numărul celor trecuți din viață crește uimitor. Este greu de crezut, dar se întâmplă! Pentru cei care au fost săptămâna trecută și pentru cei care au dorința de a ieși în stradă și în această săptămână, locul rămâne același, Leeds Central Library, începând cu ora 16.00. Vă așteptăm vineri, 13 noiembrie! Să aprindem împreună o lumânare în memoria tuturor celor care au plecat spre ceruri.”

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!