Dosarele Panama: Cameron, în dificultate

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 16 aprilie 2016

uk-david-cameron-in-dificultate-demisia

Ancheta asupra dezvăluirilor din scandalul “Dosarelor Panama” este în plină desfăşurare în UK. David Cameron este şi el pus în dificultate, datorită unui fond de investiţii offshore condus de tatăl său, Ian Cameron, decedat în 2010.

Săptămâna trecută, după mai multe presiuni, premierul britanic a admis, într-un interviu televizat, că a deţinut acţiuni în acest fond până în 2010. Doar că, potrivit expertului contabil Gurpreet Singh, citat de presa britanică, „chiar înainte să devină premier, a vândut în mod selectiv acţiunile de la fondul de investiţii condus de tatăl lui. Probabil că şi-a dat seama că nu e înţelept ca un premier să aibă acţiuni la un fond offshore”.

Dar explicaţia nu a fost pe placul publicului, astfel că sute de manifestanţi s-au reunit la Downing Street pentru a cere demisia premierului, în timp ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn a afirmat că „premierul a pierdut încrederea britanicilor”.

Pentru a calma spiritele, într-o încercare de a-şi repara imaginea serios afectată, premierul britanic a făcut un gest fără precedent în politica britanică şi şi-a publicat sâmbătă veniturile obţinute în ultimii şapte ani, dezvăluind că în toată această perioadă el a câştigat mai bine de un milion de lire sterline.

Cameron a insistat că „bunăstarea” nu este un păcat.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!