Dosarul Petromidia: Adrian Năstase, audiat la DIICOT

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 mai 2016

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost audiat la DIICOT, în dosarul privatizării Petromidia, fiind chemat de procurori în calitate de martor.

În acest dosar a mai fost audiată și Rodica Stănoiu, fostul ministru de justiție din guvernul Năstase, relatează televiziunile de știri.

Procurorii DIICOT au deschis un nou dosar Rompetrol și au pus sechestru, luni, pe instalațiile rafinăriei Petromidia și pe benzinării. În acest dosar, e vorba de un prejudiciu în valoare de 660 de milioane de euro. Activitatea rafinăriei Petromidia din Năvodari nu va fi perturbată de acest sechestru, însă bunurile nu vor mai putea fi valorificate de companie. De asemenea, Rompetrol poate contesta în instanță măsura luată de DIICOT.

Noul dosar este disjuns din cel în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv – printre care se numără fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu și fostul ministru Sorin Pantiș – și în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului. Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar măsura sechestrului a fost impusă pentru a se recupera prejudiciul, deoarece în primul dosar nu s-a reușit acest lucru.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!