Dosarul „Posta Romana”: Inchisoare pentru Chiuariu si Nagy

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 ianuarie 2014

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, luni, pedepse cuprinse intre 5 si 15 ani de inchisoare pentru fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, si fostul ministru al telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, in dosarul in care cei doi sunt acuzati ca ar fi trecut ilegal un imobil din patrimoniul Postei Romane in cel privat.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a aratat, in fata instantei, ca faptele comise de cei doi fosti ministri sunt grave si sunt dovedite de probele aduse de acuzare. Reprezentantul DNA a mai spus ca faptele acestora „nu s-au produs din culpa, asa cum acrediteaza apararea, ci au fost comise prin prisma atributiilor de serviciu”, relateaza Mediafax. Tot procurorul a aratat ca „faptul ca nu s-au dovedit legaturi si intelegeri frauduloase intre Nagy si Chiuariu nu inseamna ca fapta de abuz in serviciu nu s-a consumat”, astfel ca se impune condamnarea acestora si, totodata, privarea acestora de o serie de drepturi civile, intre care cele de a alege si de a fi ales.

Dan Mihai Toader, fost director general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica a CNPR, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al CNPR, fostii ministri Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, precum si Ioan Folfa, au fost trimisi in judecata in decembrie 2010, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale, privind instrainarea unui teren din Calea Victoriei 133-135 din Capitala. Prejudiciul cauzat statului este in valoare de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!