Două din trei firme mari consideră dăunătoare ieşirea UK-ului din UE

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 21 iulie 2015

Un sondaj desfăşurat în rândul celor mai mari 350 de firme din Marea Britanie a arătat că doar 3% consideră că părăsirea Marii Britanii din cadrul structurilor europene ar fi un lucru pozitiv pentru activitatea lor, deşi majoritatea ezită să spună public acest lucru.

Majoritatea companiilor britanice sunt de părere că o ieşire a Marii Britanii din UE le-ar fi dăunătoare, însă doar 7% sunt dispuse să vorbească public pe această temă. 63% din companiile care au răspuns la acest sondaj au spus că ieşirea Marii Britanii le va fi dăunătoare, 34% au spus că activitatea lor nu va fi afectată, în timp ce 3% au spus că ieşirea le va fi benefică.

Acest sondaj vine în urma altor rapoarte similare, conform cărora nesiguranţa cu privire la parteneriatul cu UE provoacă nervozitate şi conduce la limitarea investiţiilor şi a planurilor de expansiune a companiilor.

Cei care sprijină rămănerea Marii Britanii în UE spun că menţinerea parteneriatului va conserva nivelul ocupării forţei de muncă, al schimburilor comerciale şi al investiţiilor. În schimb, cei care militează pentru ieşirea din UE sunt de părere că noi acorduri comerciale pot fi negociate şi că libertatea obţinută în urma noilor reguli, precum şi lipsa costurilor din cadrul UE vor contribui la prosperitatea Marii Britanii.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!