Două milioane de clienţi, despăgubiţi de bănci

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 29 ianuarie 2015

După ce băncile le-au vândut unele asigurări de care nu aveau nevoie referitoare la pierderea sau la furtul cardurilor bancare, două milioane de clienţi din Marea Britanie vor putea să solicite despăgubiri. Potrivit BBC, măsura a fost aprobată de FCA (Financial Conduct Authority) şi se referă la 11 bănci şi emitenţi de carduri de credit.

Clienţii afectaţi de cumpărarea poliţelor de asigurare vor putea să trimită o scrisoare în intervalul aprilie-mai, în care pot vota pentru alegerea unei scheme de despăgubire. În vizor sunt poliţele emise de o companie denumită Affinion, vândute de bănci, şi emitenţii de carduri de credit. Poliţele au fost vândute sub nume precum Card Protection, Sentinel, Sentinel Gold, Sentinel Protection, Sentinel Excel şi Safe and Secure Plus. FCA a explicat că asigurările vizau situaţiile în care cardurile erau furate, pierdute sau folosite în mod fraudulos.

————————————–

„A fost o măsură inutilă, deoarece emitentul este responsabil pentru orice tranzacţie, după ce clientul anunţă pierderea sau furtul cardului. Înainte de raportarea pierderii sau furtului, clienţii sunt responsabili pentru tranzacţiile neautorizate în circumstanţe limitate. Emitentul de carduri sau banca acoperă orice sumă, după prima tranzacţie de 50 de lire sterline, dacă tranzacţiile s-au desfăşurat înainte ca acel card să fie declarat furat.”

Financial Conduct Authority

————————————–

Potrivit autorităţii financiare, unii clienţi vor primi despăgubiri de peste 300 lire sterline fiecare. Cele 11 bănci şi emitenţi de carduri sunt AIB Group (Marea Britanie), Barclays Bank, Capital One (Europa), Clydesdale Bank, HSBC Bank, Lloyds Bank, Northern Bank Limited trading (Danske Bank), Santander UK, Tesco Personal Finance, The Co-operative Bank şi The Royal Bank of Scotland. FCA a menţionat că despăgubirile nu vor fi valabile în cazul clienţilor care au beneficiat de asigurare ca parte integrantă a unui cont bancar.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!