The Sun: „Romancele domina piata prostitutiei din UK”

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 25 februarie 2014

prostituata

Fete tinere din Romania ajung sa fie vandute pentru numai 500 de lire sterline pentru a fi exploatate in retelele de prostitutie din Marea Britanie, a dezvaluit o ancheta a tabloidului Daily Mirror in 23 februarie. Unele dintre acestea au varste de doar 14 ani și sunt obligate sa satisfaca 20 de barbati zilnic, mai sustin jurnaliștii publicatiei.

Este o activitate ilicita din care traficantii și șefii care controleaza aceste retele caștiga mii de lire sterline. Reprezentantii Daily Mirror au stat de vorba cu persoanele implicate și au aflat ca, odata cu ridicarea restrictiilor și liberalizarea pietei muncii britanice, romancele pot fi aduse extrem de ușor in Regatul Unit. In consecinta, activitatea de prostitutie este dominata in prezent de tinere din estul Europei, au recunoscut surse din cadrul politiei britanice.

Investigatii jurnalistice desfașurate in paralel de cei de la Daily Mirror și de reprezentantii tabloidului The Sun au descoperit fete pregatite pentru a fi traficate, despre care capii retelelor sustineau ca pot sa ajunga in Marea Britanie din Romania in mai putin de o saptamana.

Jurnaliștii care au actionat sub acoperire puteau sa „cumpere” patru romance pentru £2.000 de la un barbat numit Adrian Meder, pe care l-au intalnit „intr-un club romanesc”. Ei au fost conduși intr-un separeu rezervat invitatilor VIP, undeva in Transilvania și serviti cu vodca in timp ce le erau prezentate mai multe prostituate. Britanicii au fost asigurati ca fetele vor inșela fara probleme vigilenta lucratorilor vamali, pretinzand ca urmeaza sa lucreze in domeniul hotelier și sustinand ca urmeaza a locui in casele unor prietene. „Deplasarea pana in Marea Britanie nu mai reprezinta niciun fel de dificultate, acum dupa ce granitele au fost deschise. Nimeni nu le mai poate face nimic acestor tinere. Romania este acum tara UE, iar cetatenii ei se bucura de drepturi depline. In plus, fetele pot avea și cate 20 de clienti pe zi. Romancele sunt pricepute in aceasta meserie și se vor purta cat se poate de bine, daca nu sunt batute”, ar fi spus Adrian Meder, conform Daily Mirror.

Ziariștii britanici mai pretind ca ar fi intalnit un barbat interesat sa le-o ofere pe fiica lui vitrega. El le-a spus ca ar avea nevoie de bani pentru a-i putea intretine pe ceilalti patru copii pe care ii are. El le-a aratat reporterilor de la The Sun poze cu fata pe care o chema Ema și ar fi cerut 15.000 de euro in schimbul acesteia.

Autoritatile britanice au identificat anul trecut peste 140 de minori care au fost traficati in Marea Britanie pentru servicii sexuale, iar National Crime Agency a raportat existenta a 1.746 de cazuri de trafic uman.

„Est-europencele au pus stapanire pe piata prostitutiei din Marea Britanie. Cateva dintre acestea lucreaza pe cont propriu, dar marea lor majoritate sunt controlate și fortate sa se prostitueze. Acestea sunt exploatate ca sclave sexuale, doar cele norocoase beneficiind de o parte din banii platiti de clienti, in jur de 10 lire sterline/client”, a spus o sursa din interiorul Scotland Yard, citata in tabloidul The Sun. „Facem eforturi deosebite sa tinem sub control evolutia acestui fenomen infractional…”, a mai spus reprezentantul politiei.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!