A doua victorie pentru Juratoni

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 decembrie 2014

563 juratoniBogdan Juratoni a câştigat al doilea meci al său la profesionişti în cadrul diviziei înfiinţate de forul amator mondial, purtând numele AIBA Pro Boxing. Juratoni l-a învins în weekend, după şase reprize, pe kenyanul Nickson Abaka, printr-o decizie unanimă la puncte. Meciul a avut loc la Instanbul. Conform Primii doi clasaţi de la fiecare categorie de greutate, la finalul celui de al doilea sezon (septembrie 2015-ianuarie 2016) se vor califica automat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Vicecampionul european din 2013 şi-a cariera profesionistă sub egida AIBA pe 1 noiembrie 2014, când a cedat la puncte în fața ucraineanului Dmytro Mytrofanov. “Timpul a fost foarte scurt, nu am putut să ne pregătim aşa cum trebuie. Diferenţele între boxul amator şi cel profesionist sunt foarte mari, începând de la metodele de pregătire, şi terminând cu strategia de meci”, a spus la acea vreme antrenorul Napoleon Gheorghe, tehnicianul lui Juratoni.

Pe 21 noiembrie Bogdan şi-a adjudecat prima victorie. El s-a impus la puncte, tot la Istanbul, în faţa francezului Michel Tavares. Însă înfrângerea din primul meci i-a blocat drumul spre titlul mondial, varianta actuală fiind o clasare cât mai bună, în spatele campionului şi a challengerului său.

La 12 decembrie Juratoni l-a învins şi pe Abaka, decizia fiind de asemenea unanimă. “Am controlat bine meciul, singura problemă a fost faptul că în ultima repriză mi-am spart arcada după o ciocnire involuntară. Ultimul meci din acest sezon îl voi avea pe 22 sau 23 ianuarie, tot la Istanbul. Deocamdată nu se cunoaşte adversarul”, a declarat Juratoni după partidă.

Fără să fi avut vreun obiectiv important, Juratoni şi-a concentrat atenţia pe boxul profesionist. “Este un început, partea bună este că mă ajută mult din punct de vedere financiar”, a declarat boxerul de la Dinamo.

România mai este reprezentată la APB de Mihai Nistor, la supergrea. Românul a câştigat un meci, cu Ali Kiydin (Germania), şi a pierdut unul, cu Mohammed Arjaoui (Maroc). Pe 21 decembrie Nistor va boxa cu alt german, Erik Pfeifer.

AIBA, Asociaţia Internaţională de Box Amator, şi-a împărţit activitatea în trei părți: boxul olimpic (AOB), boxul profesionist pe echipe (WSB) şi boxul profesionist (APB). Pentru fiecare dintre cele trei zone este rezervat un număr de locuri pentru prezenţa la Jocurile Olimpice.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!