Dovleacul, “socios” românesc

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 23 ianuarie 2015

Steaua trece din nou prin clipe neplăcute când vine vorba de siglă și nume. Deși s-au purtat discuții cu MApN, iar cei de acolo și-au dat cumva acordul ca Steaua să se folosească de elementele vizuale cunoscute, Valeriu Argăseală a lăsat să se înțeleagă că legea oprește cumva ca acest lucru să se întâmple imediat. Drept pentru care returul va aduce pe teren o echipă care se va chema “FCSB”. Da, Steaua va fi FCSB, sau invers, după preferințe.

Și de aici au apărut fanii. Fani care cer o campanie împotriva acestei schimbări. Protestul merge până la absența de la meciuri, iar cei care țin cu Steaua sunt îndemnați să-și pună pe Facebook o poză de profil care reprezintă o adaptare a siglei Stelei în alb-negru, pe care scrie “Nimeni la meci”. Vă dați seama ce efecte va produce acest protest desfășurat…în online, acolo unde oricine are voie să facă o petiție, adică un lucru nul din punct de vedere legal? Însă nu trebuie să le cerem oamenilor mai mult decât pot da. Dacă vor protest online, protest online să aibă.

Ceea ce este mai trist este că toți acești indivizi nu au sărit să facă o chetă publică în clipa în care s-a auzit că Steaua ar urma să plătească pentru a folosi sigla și numele. Pentru ei Steaua este iubire doar dacă vine gratis, investiția maximă pe care sunt dispuși să o facă fiind punga de semințe pe care o cumpără imediat ce au ajuns în stadion. Este drept, e bine și așa, punga aia este un semn clar că au trecut pe acolo. În alte dimensiuni, echipele au “socios”, iar bugetul asigurat de donațiile acestora pemit inclusiv transferuri serioase.

Noi rămânem la dimensiunea noastră, acolo unde binecunoscuta scandare “Pentru Steaua/Îmi dau viața” ne arată că e vorba doar de dovlecii care nu vor mai crește, fiind devorați la pungi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!