DPPRP: rezultatele sesiunii de finanțare pentru acest an

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 aprilie 2015

dosare

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe anunță publicarea rezultatelor sesiunii de finanțare – ianuarie 2015. În cadrul acestei sesiuni au fost înregistrate 671 cereri de finanțare, din care 140 de cereri au întrunit punctajul de minimum 25 de puncte și au fost aprobate spre finanțare, 334 de cereri nu au întrunit punctajul necesar și 197 de cereri nu au fost admise în etapa de evaluare și selectare, fiind declarate neeligibile.

 

Proiecte aprobate

Astfel, din Marea Britanie au fost acceptate finanțări pentru două proiecte:

  1. Asociația: România Online Limited, cu proiectul: Ghidul Românesc, iar suma aprobată este de 78,032.00 Ron;
  2. Asociația: Profusion International Creative Consultancy, cu proiectul: Festivalul de film românesc, iar suma aprobată este de 50,000.00 Ron.

 

Proiecte neeligibile

Mai multe proiecte au fost găsite neeligibile. Printre acestea, susținerea financiară a unei publicații și finanțarea unui festival de teatru românesc. Ambele au fost depuse de aceeași firmă. Un alt proiect găsit neeligibil pe motiv de dosar incomplet este filmul „13 Shades of Romanian”, colaborare a My Romania Group și This is Insomnia.

 

Proiecte respinse

Au fost respinse proiectele Leagănul Creativității Românești (The Cradle of Romanian Creativity) al This is Insomnia Limited, Convorbiri Românești, al Profusion International Creative Consultancy, și Olimpiada Internațională la limba și cultura română, pentru elevii școlilor cu predare în limba română din diaspora, al Alexz Educational LTD.

Eventualele contestații privind rezultatele procesului de evaluare și selectare a proiectelor pot fi transmise către MAE – DPRRP în termen de cinci zile de la data înștiințării, în conformitate cu prevederile Ghidului de Finanțare, prin poștă cu confirmare de primire, prin e-mail (pe adresa dprrp@mae.ro) sau  pot fi depuse direct la registratura MAE – DPRRP. Din cele 140 de cereri aprobate, cele mai multe au fost aprobate în Republica Moldova: 33 de proiecte. Pentru comunitatea românească din Serbia au fost aprobate 12 proiecte, pentru cea din Ucraina – 11, iar pentru cea din Spania – 9. Asociațiilor din Italia li s-au aprobat cinci proiecte, celor din Germania, Grecia, Albania și Belgia, câte patru, celor din Ungaria  3, iar celor din Marea Britanie și Franța, câte două.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!