Dragnea ar cam schimba sistemul electoral

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 iunie 2016

Liviu Dragnea_psd

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că e nevoie de discuții referitoare la modificarea Constituției, în așa fel încât mandatele primarilor să dureze cinci ani în loc de patru.

Asta „pentru că așa cum este sistemul de alegeri la noi acum nu poți să ai cinci ani de zile de pauză, de liniște, ca să poți să construiești ceva, atât într-o localitate, cât și la nivel național. Eu rămân la propunerea – a adăugat Dragnea – să ne strângem toți, să modificăm Constituția și, printre alte lucruri importante, inclusiv regionalizarea și reorganizarea administrativă, să modificăm mandatele în așa fel încât să avem în România alegeri doar din cinci în cinci ani.”

Președintele social-democraților a mai precizat că nu este important dacă alegerile vor rămâne într-un singur tur sau nu, pentru că acest lucru nu contează deloc pentru PSD. „Nu asta e important, să fie două tururi, din punctul nostru de vedere, o să vedeți rezultatele la aceste alegeri locale, două tururi nu ne afectau pe noi, poate să fie și în trei tururi, nu asta e problema. Problema e să vedem cum putem face un sistem electoral coerent care să se poată adapta în România și care să fie foarte bine înțeles de oameni”, a explicat Dragnea. E adevărat că propunerea vine într-un moment în care PSD beneficiază de votul dintr-un singur tur, având șansa de a-și menține primarii în teritoriu, fără ca electoratul să aibă o a doua șansă de decizie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!