Dragnea, cu Bombonica la DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 aprilie 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Procurorii au dispus urmărirea lui penală, la data faptelor pentru „instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la fals intelectual, în formă continuată”, fapte comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD.

Procurorii anticorupție arată că faptele s-au petrecut în perioada 2006-2012, răstimp în care a obținut drepturi salariale fără drept, în valoare de peste 91.000 de lei. După cum precizează comunicatul DNA, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea (…), cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”. „Această conduită infracțională – explică DNA – a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei, precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”.

La intrarea în sediul instituției anticorupție, Dragnea nu a făcut declarații, însă a spus la ieșirea din celebra instituție, că este vizat în dosarul fostei sale soții Bombonica. Fosta soție a lui Liviu Dragnea este acuzată de abuz în serviciu, infracțiune comisă în perioada în care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, precizează DNA.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!