Dragnea îl blochează pe Ponta

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iunie 2016

Victor-Ponta_Liviu-Dragnea1Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat presei de ce a propus ca Florin Iordache să rămână interimar la Camera Deputaților până la alegerile din toamnă, în ciuda încercării lui Victor Ponta de a obține această poziție. Dragnea a precizat că mai mulți social-democrați și-au dorit să candideze la președinția Camerei, printre care Victor Ponta, Rovana Plumb și Florin Iordache, însă de toți aceștia are nevoie în campania electorală.

„Obiectivul meu este să câștigăm alegerile parlamentare, am avut în minte că am nevoie de toți oamenii lângă mine în campania electorală. Începând de săptămâna viitoare, fiecare coleg va primi lucruri clare de făcut. Au fost vehiculate mai multe nume pentru această funcție – Victor Ponta, Florin Iordache, Rovana Plumb, Viorel Ștefan, Mihai Tudose -, de toți aceștia partidul are nevoie în teritoriu, în județe, să discute cu oamenii noștri și să-i ajute la organizare și în pregătirea alegerilor din toamnă. Așa că propunerea mea a fost să nu facem nicio nominalizare. Decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar, care va fi sau a fost desemnat de Biroul Permanent al Camerei Deputaților”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă nu s-a gândit că pe doritori i-ar putea deranja faptul că nu vor fi susținuți să candideze la președinția Camerei, Dragnea a ironizat întrebarea, spunând: „Sunt foarte atent să nu-i supăr pe colegii mei, ca să nu mi-o iau, sunt foarte timid și foarte fricos”.

Pentru ca mesajul să fie cât mai puternic, partidul l-a trimis chiar pe Victor Ponta să facă anunțul. „Eu am spus încă de la început, dacă Liviu mă susține, candidez, dacă nu, nu. Liviu a venit cu propunerea să nu fie nimeni. Perfect! Așa că Florin Iordache va fi interimar la Cameră până în noiembrie. Eu candidez la parlamentare și sper să mă aleagă oamenii”, a declarat Ponta. Întrebat în ce relații se mai află cu Liviu Dragnea, având în vedere diferendele din ultimele zile, Ponta a spus că „mai mult decât perfecte”, adăugând că „nu există nicio ceartă în PSD”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!