Dragnea, noul președinte PSD

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 octombrie 2015

Liviu Dragnea_psd

Liviu Dragnea a fost validat, duminică, președinte al social-democraților în cadrul Congresului PSD. El fusese deja ales în această funcție în 11 octombrie, direct de către membrii de partid, și nu indirect, prin intermediul delegaților la congres, cum s-a întâmplat până în acest moment. Totodată, Valeriu Zgonea a fost ales în funcția de președinte executiv PSD, numărul doi în partid și mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, cu 2.582 de voturi. Contracandidatul său, Constantin Niță, a obținut 1.123 de voturi.

În cadrul Congresului PSD, la care au participat peste 4.000 de delegați, au fost aleși și cei 14 vicepreședinți ai partidului. Au fost adoptate, în unanimitate, o serie de modificări la Statutul partidului. Printre ele se numără restrângerea numărului de membri ai Biroului Permanent Național și posibilitatea președintelui de a solicita vot de încredere pentru miniștrii partidului.

Congresul PSD a fost marcat de mai multe momente. Primul ar fi discursul lui Victor Ponta, fost președinte al partidului, care și-a luat rămas-bun de la orice funcție de conducere în formațiune. El a vorbit și despre dezamăgirile trăite în funcția de președinte al PSD și a anunțat că Liviu Dragnea are mandatul său de premier „pe masă”. Ponta a precizat că este convins că liderul social-democraților va folosi acest mandat spre „binele tuturor”.

Potrivit Ziare.com, au existat și discursuri critice la adresa lui Liviu Dragnea, venite din partea lui Constantin Niță și Mihai Sturzu. Cei doi au criticat faptul că noul lider PSD a fost unicul candidat pentru această funcție.

 

Iliescu, dat afară din Biroul Permanent

Liviu Dragnea, noul președinte al PSD, a anunțat că Ion Iliescu, primul lider al formațiunii social-democrate și președintele de onoare al partidului, nu mai face parte din Biroul Permanent Național.

„Era o greșeală să-l menținem pe dl Iliescu în BPN. Președintele de onoare nu poate sta într-o structură executivă, președintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primește respectul partidului, dar care nu participă efectiv la structurile executive. Poate să vină oricând la orice dezbatere, la orice structură de conducere, dar cred că era necesar să-l scoatem din acest formalism”, a declarat, luni, Liviu Dragnea, informează România TV.

Între Liviu Dragnea și Ion Iliescu au avut loc mai multe contre verbale în ultimul timp. Noul președinte al PSD a declarat că odată cu alegerea sa, partidul s-a rupt definitiv de comunism.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!