Dragnea, unicul candidat la șefia PSD

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 2 octombrie 2015

presedintie-psdLiderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, este unicul candidat la șefia formațiunii, după ce Comitetul Executiv Național al PSD (CExN) a respins candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu.

După ședința CExN de miercuri, Liviu Dragnea a declarat că „votul a decis că cele două candidaturi nu sunt acceptate”, completând că, în realitate, Șerban Nicolae nici nu dorea să candideze, ci „a vrut să ridice niște probleme”. Cât despre Daniel Savu, acesta va candida la Primăria Ploiești. Despre acesta, în ședința de miercuri, Dragnea a spus că a fost „foarte simpatic”. Savu și-a recunoscut dorința de a „crește în notorietate”, a declarat Dragnea, citat de presa de la București.

Chiar dacă e singurul candidat la șefia PSD, Liviu Dragnea a dat de înțeles că emoții există, deoarece „condiția ca să fii ales președinte e să ai jumătate plus unu. Să așteptăm 11 octombrie”, a mai spus acesta. „Mi-aș fi dorit o competiție, niciodată nu am candidat singur”, a declarat Liviu Dragnea după votul din CExN. „Sunt mulți colegi de partid care ar fi putut obține susținerea, nu pot să știu de ce nu s-a mai înscris cineva”, a mai spus Dragnea, menționând că își dorește pentru PSD „structuri suple și foarte funcționale”.

Întrebat dacă s-a gândit la o echipă cu care să lucreze, Dragnea a răspuns că „nu” și că nici nu-și dorește asta: „11 octombrie reprezintă un scrutin intern pentru alegerea președintelui, apoi o să-mi reiau dreptul de a face niște propuneri, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă, nimeni să nu mai aibă puncte de vedere.”

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, după respingerea solicitării de a primi o derogare pentru a putea candida la șefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat „un gust amar”, în condițiile în care chiar și Liviu Dragnea părea să vrea „competiție” în cursă, relatează Mediafax. Săptămâna trecută, senatorul anunța că ia în calcul să nu mai candideze, fiind nemulțumit de sistemul de vot, și îl acuza pe președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, că și-a aranjat în partid în așa fel încât să câștige competiția. Ulterior, Șerban Nicolae a spus că s-a răzgândit, după ce pe site-ul partidului a fost făcut un sondaj în care el apare favorit la câștigarea șefiei PSD.

Daniel Savu, primul candidat înscris în cursa pentru președinția PSD, este senator de Prahova, fost ofițer de contraspionaj, om de stânga, intrat în politică în 1999, direct în PSD.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!