Dragomir a fost la DIICOT

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 februarie 2016

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a fost audiat miercuri la DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a spus miercuri, după audierile de la DIICOT, că, „dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze” ale FRF, precizând că a fost întrebat de procurori despre activitatea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

„M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat. Ce m-au întrebat procurorii, eu am raspuns. M-au întrebat de alte probleme, dar de milion nu. M-au întrebat de baza de la Buftea, de cea de la Mogoşoaia, de cum se proceda în comitetele executive. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau două baze. Asa e în România când faci bine. Eu zic că Mircea Sandu a făcut bine, a făcut şi baza de la Buftea şi de la Mogoşoaia”, a spus fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, la iesirea de la audieri.

Dragomir a declarat că nu îi este „teamă” de anchetă şi a susţinut că nu ştie în ce calitate este chemat. „Păi eu de unde să ştiu? Mi-au dat telefon să mă prezint la ora 9”, a spus omul de fotbal.

Întrebat ce s-a întâmplat cu suma de un milion de dolari, Dragomir a spus că nu ştie. De asemenea, întrebat dacă costurile bazei FRF de la Buftea au fost supraevaluate, Dragomir a răspuns: „Cine ştie, Dumnezeule? „, adăugând că în acest caz „a fost comisie de cenzori, de investiţii”.

Dragomir a mai spus că pentru el funcţia de vicepreşedinte al FRF era onorifică, el fiind preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). „Nu am avut niciodată în decursul celor 20 de anu privilegiul de a ştii ce se întâmplă la FRF”, a susţinut el.

„Nu ştiu nimic despre baza de la Buftea, Eu am gura bogată, spun tot ce ştiu, nici nu ştiu să ascund”, a încheiat Dragomir.

Punctul central al investigaţiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!