Dragomir a mers la Arsenal

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iulie 2015

591 dragomirAdrian Matei a vorbit despre unul dintre cei mai promiţători jucători români, Vlad Dragomir, care în urmă cu puţin timp a semnat cu Arsenal Londra. 

Fostul fundaş al Stelei a avut cuvinte de laudă despre mijlocaşul de 16 ani, care înainte de transferul în Anglia a negociat şi cu Steaua. Apropiaţii jucătorului au dezvăluit că el şi-ar fi dorit să joace la Steaua, iar clubul roş-albastru a fost sfătuit să ofere oricât pentru a-şi asigura semnătura mijlocaşului, însă în cele din urmă acesta a ales Anglia. 

Selecţionerul U16, Adrian Boingiu, a declarat că s-a preferat varianta unui transfer în străinătate pentru că a fost singura în care jucătorul şi-ar fi putut alege destinaţia fără o implicare a clubului, fiind necesară doar plata grilei de formare. În cazul unui transfer în campionatul intern,  ACS Poli Timişoara trebuia să se înţeleagă mai întâi cu formaţiile interesate şi abia apoi jucătorul era invitat la masa negocierilor.

Matei spune că l-a urmărit pe Dragomir în partidele disputate de acesta cu naţionala U16 a României şi se declară convins că puştiul ar fi putut fi titular chiar de acum în linia mediană a campioanei, peste fotbalişti precum Sulley Muniru, Aymen Tahar, Ionuţ Neagu sau Nicandro Breeveld.

“Trebuie să avem răbdare. Este Dragomir, Vlad Dragomir, puştiul de 16 ani care a semnat cu Arsenal. E mijlocaş central, dar poate să joace pe orice poziţie la mijloc. L-am văzut şi la naţionala Under 16, a jucat foarte bine şi mi-a plăcut mult de el. Cred că ar fi jucat la Steaua mijlocaş central şi ar fi fost titular în momentul de faţă, în locul celor patru care sunt acum acolo, Breeveld, Tahar, Muniru şi Neagu”, a declarat Adrian Matei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!