Dragomir si-a luat masurile necesare

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 18 noiembrie 2013

„Sigur voi castiga cu 15-3 sau 17-1! Am pregatit o masa cu delicatese pentru toti cei care participa. Pentru voi, presa, am pregatit un sprit sanatos si papica. Mi-am luat toate masurile necesare.

Pentru meciul cu Grecia am facut un prim unsprezece in mintea mea, dar nu vreau sa-l zic. Consider ca in poarta titular va fi Pantilimon, pentru ca grecii vor veni cu centrari si el e mare cat Casa Scanteii. De unde sa stiu daca presiunea din Grecia ii va inrai pe jucatori? Pai sa le aducem un caine turbat sa ii muste! Rautatea nu e buna in viata, ei sa joace fotbal”.

Probabil ca deja zambiti citind randurile acestea. Daca nu am avea in interiorul lor informatii legate de faptul ca este vorba de o persoana publica purtand o anume responsabilitate, i le-am putea atribui lejer lui nea Gigi de la etajul 4, mecanicul pensionar care le repara masinile vecinilor pentru un ban de-o vodca, stand cat e ziua de lunga cu ceafa transpirata-n soare. Nu este nea Gigi, ipoteticul nea Gigi al fiecarui cartier bucurestean. Este presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, zis „Corleone”, zis „Ma doare-n palarie”. Caci, observati, cam acolo-l si doare. Și de fotbal, si de logica, si de normalitate.

Mititei si papica pentru presa. Probabil ca sa tina gura mica sau sa fie incapabila sa scrie ce-o vedea pe-acolo. Presupun ca acest chiolhan ad-hoc va continua pana la ore mici. Selectie facuta pe baza inaltimii, ca asa pricepe Mitica fotbalu’. Oare ce-o spune Rene Higuita despre asta? Dar Jorge Campos? Frantisek Planicka? Giampiero Combi?

Lasam toate acestea deoparte. Daca, de final, va intrebati cumva care va fi rezultatul alegerilor de la LPF, va invit sa cititi din nou o fraza, si sa o tineti minte ca atare.

„Mi-am luat toate masurile necesare”.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!