Dragoș Grigore, criticat de francezi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 martie 2015

dg

Căpitan al celor de la Toulouse în partida cu Marseille, pierdută cu 6-1, Dragoş Grigore a fost criticat de către publicaţia franceză L’Equipe, care l-a considerat cel mai slab jucător de pe teren. Grigore a evoluat în 26 de meciuri în tricoul lui Toulouse în acest sezon.

Dinamo l-a cedat în vară pe Dragoş Grigore, Toulouse achitând atunci un milion de euro. Fundașul s-a impus instantaneu în echipa antrenată de Alain Casanova, una care trebuia să aibă un nou sezon liniştit, la mijlocul clasamentului în Ligue 1. Realitatea a adus altceva. După 28 de etape din campionat, Toulouse stă pe locul 18, unul retrogradabil, având doar 29 de puncte, cu 2 mai puţine decât Lorient, echipa care este pe 17. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât Toulouse nu a câştigat decât două din ultimele 13 meciuri disputate, iar lucrurile nu par să se îmbunătăţească, eşecul cu Marseille, 1-6, spunând totul despre perioada dificilă prin care trece echipa lui Dragoş Grigore.

Acum, fundaşul român pare să fie una dintre problemele formaţiei lui Alain Casanova, sau asta crede cotidianul francez L’Equipe. În lipsa soluțiilor de la mijlocul terenului, Grigore a evoluat pe postul de mijlocaş central, în formula 4-3-3 al lui Toulouse. Un fel de pivot pe lângă care se învârteau interii Doumbia şi Trejo, plus că a fost numit și căpitanul echipei. Cu toate acestea, L’Equipe l-a considerat drept unul dintre cei mai slabi jucători ai gazdelor, notându-l cu 1 într-o scară de la 1 la 10.

„Când ne gândim cui a dat Alain Casanova banderola de căpitan în urmă cu câteva săptămâni… Pierdut la mijlocul terenului, românul n-a ştiut (sau n-a putut?) să exercite nici cea mai mică urmă de pressing la Imbula. Iar în lupta de la mijloc, nici măcar nu a existat. A ratat o mare ocazie, singur cu portarul, de la 6 metri, în minutul 66, înainte să fie depăşit uşor de Gignac la ultimul gol al lui Marseille”, au scris francezii, considerându-l pe Dragoș Grigore cel mai slab jucător de pe teren, alături de fundaşul central Kana-Biyik, notat şi el cu 1.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!