Dragoste cu damigeana

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 29 iunie 2015

Mai bine de jumătate din femeile britanice şi în jur de două treimi din bărbaţii britanici au o problemă cu alcoolul. Aceştia ori sunt deja alcoolici sau riscă să devină alcoolici.

Conform unui studiu internaţional, Global Drug Survey 2015, femeile britanice se află pe locul cinci în lume la consumul de băutură, în timp ce bărbaţii britanici ocupă locul şase în lume. Fruntaşi în acest top, atât la femei cât şi la bărbaţi, sunt Irlanda şi Polonia.

Sir Ian Gillmore, de la Royal College of Physicians şi director la Alcohol Health Alliance, a spus:

———————————

Faptul că 55% dintre femei şi 63% dintre bărbaţii din UK au o problemă cu băutura arată că excesul în consumul de alcool este privit ca o normă socială larg acceptată cu ocazia ieşirilor în oraş. În mare parte, oamenii nu conştientizează efectele pe termen lung asupra sănătăţii, existând şi o corelaţie importantă între consumul excesiv de alcool şi cancer.”

———————————

„Raportul”, continuă Sir Gillmore, „mai arată şi faptul că alcoolul provoacă prejudicii importante celor din jur, astfel că problema nu trebuie privită ca una individuală, ci ca o problemă a întregii populaţii.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!