Drăgulescu, aur la Cupa Israelului

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 septembrie 2015

597 dragulescuGimnastul Marian Drăgulescu a cucerit medalia de aur la sărituri şi pe cea de bronz la bară, la aproape 3 ani de la retragerea din competiţii, în timp ce Andrei Ursasche a câştigat medalia de bronz la cal cu mânere, la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv.

Revenit în gimnastică în luna ianuarie, după ce în noiembrie 2012 anunţa că se retrage din activitate, Marian Drăgulescu a cucerit două medalii la Cupa Israelului desfăşurată la Tel Aviv, la „Hadar Yosef National Training Center”, competiţie la care au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croaţia, Lituania şi Israel. Astfel, în primul său concurs oficial după revenire, Drăgulescu a concurat la cinci aparate (mai puţin la inele), fiind medaliat cu aur la sărituri (nota 15,650) şi cu bronz la bară fixă (14,550).

Din echipa României au mai făcut parte Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache, cel de-al doilea obţinând bronzul la cal cu mânere (14,250).

„Alături de Oleg Stepko, Filip Ude, Alexandr Shatilov, Andrei Medvedev şi, nu numai, Marian Drăgulescu a fost una dintre vedetele concursului a cărei evoluţie a fost aşteptată cu mult interes. Revenit în activitate în ianuarie acest an, Marian Drăgulescu s-a aflat la prima sa reapariţie oficială, una care s-a dovedit a fi de bun augur, el urcând pe podium de două ori”, se arată într-un comunicat de duminică al FR Gimnastică.

Competiţia la individual-compus de la Cupa Israelului a fost câştigată de Oleg Stepko (Azerbaidjan, 89,000 puncte).

Următoarele teste pentru gimnaştii români vor fi reprezentante de Campionatele Naţionale, la Bucureşti, între 25-27 septembrie, precum și de patrulaterul România-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucureşti, 3 octombrie).

Atât băieţii cât şi fetele din lotul României se pregătesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow din luna octombrie, la care se vor decide sportivii şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!