Drăgulescu, spectaculos

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 6 noiembrie 2015

604 dragulescuPreşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat după ce Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint în finală la sărituri, că performanţa reprezintă o revenire spectaculoasă a gimnastului, care a obţinut şi calificarea directă la JO din 2016 în această probă.

„În primul rând e o revenire spectaculoasă pentru Marian, este confirmarea faptului că are valoare, o să vedem ce pregătim ca program pentru Jocurile Olimpice ca să-i mai crească valoarea, dacă se poate. Ne bucurăm mult şi sperăm să meargă pe aceeaşi linie”, a declarat Adrian Stoica, duminică seară, pentru MEDIAFAX.

Şeful FR Gimnastică a confirmat şi faptul că Marian Drăgulescu a obţinut, deocamdată, calificarea directă la Jocurile Olimpice în proba de sărituri, el revenind în marea performanţă după 3 ani de întrerupere.

„Marian este calificat, în acest moment, la Jocurile Olimpice în proba de sărituri. Dar, urmează în aprilie turneul preolimpic, unde va participa cu echipa României, iar dacă echipa se va califica atunci pe unul din cele patru locuri disponibile, această calificare individuală a lui Marian Drăgulescu de acum, obţinută graţie medaliei de argint în finala mondială, se va anula. În acest caz, el va merge cu echipa la Jocurile Olimpice, iar dacă nu se va întâmpla ce ne dorim cu toţii, mă refer la calificarea echipei, atunci Drăgulescu va beneficia de calificarea obţinută acum, la Mondiale, în proba de sărituri”, a explicat Stoica.

Preşedintele FRG a adăugat că niciunul dintre ceilalţi gimnaşti tricolori care au evoluat în finală la individual-compus, adică Larisa Iordache (medalie de bronz), Laura Jurca (locul 8) şi Cristian Băţagă (locul 21), nu au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, fiind vorba în ultimele zile de o „interpretare greşită a regulamentului FIG”, astfel încât ei vor putea participa la Olimpiadă doar dacă echipele României se vor califica în urma turneului preolimpic din 16-19 aprilie 2016, de la Rio.

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 14 în calificările de la CM, ratând finala probei şi, implicit, calificarea directă la JO, urmând a evolua la turneul preolimpic, programat între 16-19 aprilie 2016, la Rio, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la Olimpiadă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!