Dreptate și post

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 6 martie 2015

Răzvan Burleanu a recunoscut acum câteva zile că DNA anchetează modul în care a fost lăsat să plece de la naționala României fostul selecționer Victor Pițurcă. Mai precis, cei de la DNA verifică modalitatea prin care a fost posibil ca fostul tehnician să nu plătească nici un fel de despăgubire în clipa în care a ales să antreneze la arabi. Cam stins, Răzvan Burleanu a spus că nu poate comenta mai mult pe acest subiect, dar că este la curent cu faptul că respectiva faptă se află sub anchetă.

Lucrurile sunt absolut ciudate și așteptăm să vedem dacă DNA va găsi o explicație pentru ele. Ori de câte ori a plecat de undeva, și Victor Pițurcă a părăsit destule echipe, nu a lăsat în urmă nici măcar 1 leu din ceea ce i se datora. Decăderea Craiovei și a lui Adrian Mititelu a plecat de la el și de faptul că l-a stors pe patronul de atunci al echipei de ultimul ban. Este drept, prima vină îi aparține lui Mititelu, pentru că trebuie să-ți placă ruleta rusească pentru a încheia un contract cu unul ca Pițurcă.

Ceea ce este trist este că lui Burleanu i-a sărit în spate Mircea Sandu. Care credeam că e pe undeva, pe acasă, și-și vede de ale sale. Ei bine, nu. Fostul președinte al federației a și spus că DNA are dreptate și că el a fost nevoit să-i plătească 300.000 euro lui Victor Pițurcă la plecare, declarându-se intrigat de faptul că acum ex-selecționerul nu a fost tratat la fel. Nu greșește, Pițurcă nu ar fi iertat când vine vorba de bani, dar…tocmai Sandu vorbește de decizii curioase?

Însă are dreptate. Și de prin vară, când echipele românești ar putea avea probleme serioase cu înscrierea în cupele europene, Mircea Sandu ar putea avea nu doar dreptate, ci și post.

Postul de președinte al Federației Române de Fotbal.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!