Drepturi noi pentru chiriasii caselor luate in reposesie

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 17 august 2009

Chiriasii vor obtine o protectie sporita in cazul in care vor fi evacuati fara niciun fel de avertisment sau cat se poate de tacut de catre creditorii intrati in reposesie. Conform planurilor existente, chiriasilor le va fi oferita o perioada de gratie de 2 luni in care sa paraseasca proprietatea, perioada anuntata printr-o instiintare oficiala, sperandu-se ca aceasta va fi una suficienta pentru ca ei sa-si poata gasi un alt loc in care sa locuiasca.

 

Oferindu-le chiriasilor protectie sporita

In acest moment, cand creditorii decid sa inchirieze proprietatea fara sa anunte proprietarul, chiriasii au foarte putine drepturi, mai ales daca proprietatea este una intrata in reposesie. Acest lucru inseamna ca s-ar trezi in situatia in care sa fie evacuati intr-o perioada foarte scurta de timp.

Centrele de asistenta au observat o crestere a cazurilor in care diferite persoane au nevoie de ajutor din acest motiv si se crede ca in acest an numarul persoanelor afectate va ajunge la 3.000, estimarile optimiste vorbind de doar 2.000 de cazuri.

Discutand din punctul de vedere al noilor propuneri, chiriasilor le va fi oferit un termen de 2 luni, notificat, inainte ca proprietarul sa intre in reposesie. Acest termen ar trebui sa fie suficient pentru ca acestia sa-si gaseasca o noua locuinta.

Ministrul locuintelor (Housing Minister), John Healey, a declarat: „Este un lucru gresit ca, fara a avea o vina a lor, aceste familii sa se trezeasca peste noapte in strada, fara sa fie avertizate. De aceea am considerat ca trebuie sa schimb legea pentru a oferi o protectie chiriasilor ce nu au niciun drept cand casa le este luata in reposesie.

Aceasta lege le va da posibilitatea sa respire linistiti pentru a-si gasi o noua casa.”


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!