Dribling printre străini

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 1 aprilie 2016

Gardoș, convocat

Coșmarul lui Florin Gardoș e pe punctul de a lua sfârșit. Managerul lui Southampton, Ronald Koeman, n-a anunțat încă lotul pentru meciul de duminică, din campionat, cu Leicester, așteptând întoarcerea celor nouă internaționali de la echipele lor reprezentative. Dar jurnaliștii britanici au aflat că apărătorul român va face parte din grupul pentru confruntarea cu liderul Premier League.

 

Patru zile la Amsterdam

Patru zile au petrecut mai mulți antrenori români la Amsterdam participând la cursul ținut de George Ogăraru la Academia Ajax. Printre ei, Cristi Ciocoiu, fost jucător al Stelei, și Radu Ciobanu, ex-Bacău, dar și alți tehnicieni de la Viitorul, CFR Cluj și Voluntari. Probabil că aceștia vor încerca să aplice filosofia Ajax și-n România, doar că piedica o constituie fondurile puține din fotbal.

 

Chivu, pe o listă fabuloasă

Cristi Chivu a rămas în memoria olandezilor din vremea în care juca la Ajax, iar ca o confirmare a ceea ce a însemnat el pentru lăncieri, France Football l-a inclus pe locul 10 într-un top al străinilor din campionatul olandez. Românul e singurul jucător defensiv care apare alături de nume precum brazilianul Ronaldo, Romario, Michael Laudrup, Ibrahimovici, Luis Suarez, Jari Litmanen sau Henrik Larsson.

 

Gâlcă, la memorialul Cruyff

Peste 10.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Johan Cruyff. Acolo au fost printre mulți alții Florentino Perez, Emilio Butragueno, dar și Costel Gâlcă. Antrenorul lui Espanyol a avut numai cuvinte de laudă despre Cruyff. „Cu siguranță este un moment trist pentru fotbalul internațional. Cruyff este un om care a marcat acest sport și este cel care a inventat fotbalul modern”, a spus Gâlcă.

 

Ajax l-a urat pe Mitea

Nicolae Mitea a împlinit 31 de ani, iar cei de la Ajax Amsterdam i-au urat „La mulți ani”. Lăncierii nu l-au uitat pe Mitea și i-au urat acestuia „La mulți ani” prin intermediul contului oficial de Twitter al clubului olandez. Nicolae MItea e ca și retras din fotbal, chiar dacă nu a anunțat asta oficial. Ultimul club la care a fost legitimat a fost Chiajna, în sezonul 2013-2014.

 

Lucescu, dorit la Marseille

Contractul dintre Mircea Lucescu și Șahtior expiră în vara acestui an, iar pe lângă numeroasele oferte pe care le are din Turcia antrenorul român e dorit și în Franța. Mircea Lucescu e în pole-position pentru a prelua cârma celor de la Olympique Marseille, anunță jurnaliștii de la Foot01. Singurul impediment în realizarea acestui transfer ar fi cel financiar.

 

Raț revine la antrenamente

Răzvan Raț a revenit la antrenamentele cu restul lotului lui Rayo Vallecano, după operația suferită la umăr la începutul acestui an. Căpitanul echipei naționale s-a accidentat în meciul amical disputat de România împotriva Italiei (2-2), în luna noiembrie. Conform site-ului oficial al formației spaniole, Raț s-a antrenat pe aproape tot timpul ședinței la același ritm cu coechipierii săi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!