Dribling printre străini

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 iulie 2016

Titulari

Fotbaliştii români Ianis Hagi şi Ciprian Tătăruşanu au evoluat, sâmbătă, în victoria formaţiei italiene AC Fiorentina, scor 3-0, obţinută împotriva grecilor de la Panetolikos, în ultimul meci din cadrul stagiului de pregătire de la Val di Fassa. Ianis este din ce în ce mai dezinvolt și nu ar fi o surpriză dacă ar prinde primul 11 al echipei din Florența.

 

Tănase, prezentat de turci

Cristi Tănase a fost prezentat oficial, vineri, la Karabukspor, echipă la care mai joacă Ionuţ Neagu, Iasmin Latovlevici, Valerică Găman şi Marius Alexe, iar fostul mijlocaş al Stelei a ţinut un discurs în faţa jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă în care a fost prezentat. Deși s-a temut la început de acest transfer, dată fiind situația din Turcia, jucătorul a ales să semneze cu Karabuk.

 

Tradiție respectată

Prezenţi pentru prima dată la o şedinţă de pregătire a lui Terek, Torje şi Odise Roshi, un alt fotbalist transferat de ruşi în această vară, au fost puşi să danseze în faţa coechipierilor şi a staff-ului tehnic, respectând tradiţia de la Terek, unde fiecare nou jucător este „iniţiat” în acest mod. Evenimentul neobişnuit a avut loc în Italia, unde Terek se pregăteşte pentru noul sezon.

 

Budescu vrea acasă

Constantin Budescu (27 de ani) e subiectul unuia dintre cele mai aşteptate transferuri în Liga 1. Plecat în iarnă în China, mijlocaşul ofensiv nu s-a acomodat la Dalian Yifang, s-a accidentat, iar acum a obţinut acceptul şefilor clubului să evolueze în România. Budescu e dorit atât de Astra, echipa pentru care a evoluat în trecut, cât şi de Dinamo, însă și Steaua a intrat pe fir pentru serviciile sale.

 

Calcan semnează cu Tilburg

Mijlocaşul ofensiv Andreas Calcan a semnat cu gruparea olandeză Willem II Tilburg, care va juca şi în noul sezon în prima ligă, după ce a evitat retrogradarea la finalul campionatului trecut. În vârstă de 22 de ani Andreas Calcan a fost considerat mult timp unul dintre cei mai promiţători tineri mijlocaşi români şi chiar a fost la un pas de un transfer la una din forţele campionatului. El a jucat la U Cluj.

 

Popa, prezentat la Zaragoza

Fundaşul în vârstă de 19 ani a fost trimis de Inter Milano să joace la Real Zaragoza, echipă cu care a semnat pe trei ani. Răzvan Popa a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă şi a avut parte de o primire foarte călduroasă. Mai mulţi suporteri au venit pe stadion pentru a asista la prezentarea oficială şi aceştia i-au scandat numele, deşi este un jucător care încă nu şi-a făcut un nume în fotbalul european.

 

Pârvulescu merge la Polten

Paul Pârvulescu îşi trăieşte prima aventură în fotbalul din străinătate. Fundaşul stânga a semnat cu Sankt Polten, o echipă care a promovat la finalul sezonul trecut în prima ligă din Austria. Iniţial, Pârvulescu ajunsese la o înţelegere cu Gaz Metan Mediaş, club de la care s-a transferat la Steaua. Jucătorul de 27 de ani a făcut deja vizita medicală, a semnat pe trei ani şi a fost prezentat oficial.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!