Dumitru Dragomir, reținut!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 14 aprilie 2014

530 dumitru dragomir

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu 3 milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii precizează că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost „intermediată” de mai multe firme, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011-2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, arată PTB.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În acest caz, Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!