Dumnezeul de a doua zi/ Once Upon a Second Time de Mimi Brănescu revine la Londra în West End

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 27 martie 2014

Londra_ICR_Dumnezeul de a doua zi_teatru2

27 aprilie, 3 pm, Leicester Square Theatre

După primirea extraordinară pe care a avut-o anul trecut la The Cockpit, când s-au jucat două reprezentaţii cu casa închisă şi a impresionat critici britanici, proiectul Poveşti spuse-n româneşte aduce din nou la Londra Dumnezeul de a doua zi/ Once Upon a Second Time de Mimi Brănescu, pe 27 aprilie, direct în West End la Leicester Square Theatre.

Piesa aparţine actorului Mimi Brănescu, cunoscut din filmele Noului Val Românesc, dar şi ca scenarist al serialului TV Las Fierbinţi. Mimi Brănescu este şi primul laureat al premiului pentru dramaturgie contemporană acordat de Ambasada Irlandei la Bucureşti.

Distribuţia este alcătuită din doi actori tineri: Vlad Zamfirescu (actor al Teatrului Bulandra) şi Mirela Oprişor (actriţă a Teatrului de Comedie din Bucureşti). Anul trecut, criticul britanic Shaun Traynor a scris o cronică entuziastă despre spectacol în care lăuda atât textul (a brilliant new play), cât şi interpretarea extraordinară a celor doi actori.

 

Dumnezeul de a doua zi/ Once Upon a Second Time de Mimi Brănescu

Producător: Teatrul Act

Regia: Claudiu Goga

Scenografia: Ştefan Caragiu

Fotografie: Alexandru Iureş

Distribuţia: Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu

Traducerea în limba engleză: Ionuţ Grama şi Cristina Cătălina

Unde: Leicester Square Theatre (www.leicestersquaretheatre.com) ora 3.00 pm; în limba română cu supratitrare în limba engleză

Poveşti spuse-n româneşte este o iniţiativă privată al cărei scop este promovarea teatrului românesc în Marea Britanie şi Irlanda şi stimularea unui dialog intercultural. Proiectul prezintă la Londra şi Dublin producţii de mici dimensiuni, promovează dramaturgie românească contemporană şi actori români cunoscuţi sau mai putin cunoscuţi în montări extraordinare şi îşi propune să se auto-finanţeze din vânzarea biletelor. 

Autor articol: Claudia Cîrlig

Producător Poveşti spuse-n româneşte


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!