„Dumnezeul de a doua zi”, urmatoarea poveste

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 3 octombrie 2013

Londra_ICR_Dumnezeul de a doua zi_teatru2

Spectacolul „Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Branescu, una dintre figurile de prim-plan ale noului val cinematografic romanesc, va fi jucat, pe 6 octombrie, la teatrul The Cockpit din Londra, aceasta fiind a treia productie din seria „Povesti spuse-n romaneste”.

Din distributie fac parte Vlad Zamfirescu si Mirela Oprisor, regia ii apartine lui Claudiu Goca, iar scenografia este asigurata de Stefan Caragiu. „Dumnezeul de a doua zi” a fost, in unanimitate, considerat de critica si public un spectacol amuzant, inteligent gandit si excelent interpretat, despre parinti, copii si relatiile complicate dintre ei.

Diaspora Romaneasca a luat legatura cu cei doi protagonisti romani din spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”, care asteapta cu nerabdare sa joace in fata romanilor din Londra.

 

De vorba cu Vlad Zamfirescu si Mirela Oprisor

Diaspora Romaneasca: Ce simtiti atunci cand jucati departe de tara?

Vlad Zamfirescu: „Cand ma intalnesc cu romanii de afara si vorbim dupa spectacol, am senzatia ca ma intalnesc cu vechi cunostinte, desi nu ne cunosteam inainte.. interesant, nu?”

Mirela Oprisor: „De fiecare data cand joc in afara tarii am impresia ca joc in premiera, ca e un eveniment deosebit. Fiecare spectacol are farmecul lui, intalnesti oameni pe care nu i-ai mai vazut de mult, colegi de scoala, de exemplu, sau oameni necunoscuti pe care-i simti familiari.”

 

D.R.: Ati mai jucat in fata publicului romanesc din Londra?

Vlad Zamfirescu: „Londra este o premiera pentru mine. Anglia e de fapt o premiera pentru mine, din punct de vedere artistic. E prima oara cand joc in tara marelui Will.”

Mirela Oprisor: „Nu, dar abia astept aceasta intalnire.”

 

D.R.: Descrieti in cateva cuvinte spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”

Vlad Zamfirescu: „«Dumnezeul de a doua zi» – un spectacol delicat, dar plin de umor, la care, vorba unui spectator care a venit la cabina marturisindu-ne ca l-a vazut de 8 ori, viteza cu care se trece de la ras febril la lacrima este incredibila.”

Mirela Oprisor: „Pentru mine, acest spectacol inseamna foarte mult. In primul rand este scris de sotul meu si chiar dinainte de a-l juca, am fost foarte aproape de acest text. In al doilea rand, pentru mine este un prim rol principal la care am lucrat cu mare daruire alaturi de colegii mei, Vlad Zamfirescu si Claudiu Goga. Aceasta intalnire ne-a adus pana acum multe satisfactii.”

 

D.R.: Ce replica v-a ajuns la suflet in acest spectacol?

Vlad Zamfirescu: „Am doua: «Incredibil cat de tare pot suferi unii oameni, fara sa simta absolut nimic» si «Singura mea greșeala a fost ca l-am scos din calcul pe Dumnezeu, cu felul lui ciudat de-a aranja lucrurile».”

Mirela Oprisor: „In doi e intotdeauna mai usor.”

 

Mimi Branescu – Actor, dramaturg si scenarist de succes. Mimi Branescu este cunoscut publicului romanesc si international prin rolurile interpretate in „Filantropica”, „Moartea domnului Lazarescu”, „Hartia va fi albastra”, „Medalia de onoare”, „Marti, dupa Craciun” sau „Pozitia copilului”.

Vlad Zamfirescu este actor al Teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucuresti, dar colaboreaza si cu teatrele Act si Nottara. In 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Brasov pentru rolul John din piesa „Bash”.

Mirela Oprisor este actrita la Teatrul de Comedie din Bucuresti, dar in ultimii ani s-a remarcat in doua productii cinematografice de mare succes, filmul „Youth without Youth”, regizat de Francis Ford Copolla, si „Marti, dupa Craciun”, in regia lui Radu Muntean. In „Dumnezeul de a doua zi”, Mirela Oprisor intregeste productia printr-un joc de o simplitate cuceritoare.

Dupa primirea extraordinara de care s-au bucurat primele doua spectacole ale seriei, „Caramitru-Malaele, cate-n luna si in stele” si „Variatiuni enigmatice”, seria „Povestilor spuse-n romaneste” continua cu „Dumnezeul de a doua zi”, care propune publicului romanesc si britanic din Londra intalnirea cu mari actori, spectacole de teatru si recitaluri din tara, inspirate de texte clasice si contemporane romanesti si universale. Proiectul este o initiativa a Claudiei Carlig si este dezvoltat impreuna cu ICR Londra.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!