După Pungești, Chevron intră în Puiești

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 14 aprilie 2014

Compania Chevron a obținut autorizație pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de șist și în localitatea vasluiană Puiești. Autorizația a fost eliberată de Consiliul Județean Vaslui, după ce compania petrolieră a depus la instituție, în urmă cu circa jumătate de an, o cerere pentru efectuarea de „lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Puiești”, transmite Mediafax.

„O autorizație de construire, indiferent despre ce obiectiv este vorba, se eliberează doar dacă sunt îndeplinite toate condițiile legale. Societatea Chevron România Exploration and Production SRL a realizat toate cerințele impuse în certificatul de urbanism astfel încât a obținut autorizația de construire pentru lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Puiești”, a declarat, luni, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe 30 ianuarie 2014, compania petrolieră Chevron a obținut și acordul de mediu pentru explorarea gazelor de șist în extravilanul localității Puiești, ca urmare a unei solicitări depuse în toamna anului 2013.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!