După Suedia, și Franța ar putea recunoaște Palestina

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 9 octombrie 2014

Parisul ar putea, la un moment dat, să recunoască statul palestinian, potrivit lui Romain Nadal, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe francez. Potrivit lui Nadal, există o necesitate „urgentă” ca soluția cu două state să progreseze și să ajungă la înființarea unui stat Palestina, al cărui popor să fie recunoscut de Israel și să trăiască împreună în pace și securitate, scrie Ria Novosti. „Aceasta este soluția pe care o sprijină comunitatea internațională. Acest lucru înseamnă că, la un moment dat, va trebui să recunoaștem statul Palestina”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Aceste declarații vin după ce, în urmă cu câteva zile, premierul suedez, Stefan Loefven, a declarat că Suedia ar putea deveni primul stat al Uniunii Europene care va recunoaște statul palestinian.

Palestinienii doresc crearea unui stat independent și suveran pe teritoriile din Cisiordania, care în prezent sunt ocupate parțial de Israel, precum și pe teritoriul Fâșiei Gaza, controlat de militanții Hamas. Palestina și-a desemnat Ierusalimul fiindu-i capitala și îi cere Israelului să se retragă de pe teritoriile palestiniene pe care le-a preluat după războiul din 1967.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!