E oficial! Preţul mediu al unei locuinţe în UK a depăşit £200.000

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 18 iulie 2015

Banca Halifax a calculat o creştere a preţurilor la locuinţe de 1,7% în luna iunie a acestui an, ceea ce ridică preţul mediu la £200.280, prima oară când depăşeşte pragul de £200.000.

Potrivit Halifax, în al doilea trimestru al acestui an preţurile caselor au crescut cu 3,3%, afectând totodată şi rata de inflaţie, care ajunge la 9,6%, faţă de 8,6% cu un an în urmă.

Cu toate acestea, alţi jucători de pe piaţă sunt mai rezervaţi. Howard Archer, economist-şef la IHS Global Insight a descris raportul creditorului britanic Halifax ca fiind surprinzător:

—————————————

„Previziunile noastră indică o creştere de 6% a preţurilor în 2015, însă informaţiile pe care le prezintă Halifax ne fac să ne gândim că proiecţia noastră este prea conservatoare”.

—————————————

Archer avertizează faptul că cifrele lansate de Halifax au fost ceva mai volatile decât cele ale altor creditori, în ultimele luni. Nationwide, spre exemplu, a arătat că, în realitate, preţurile locuinţelor au scăzut în luna iunie 2015 cu 0,2%, rezultând în cea mai mică creştere anuală de doi ani încoace.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!