EasyFoodstore, produse cu preţuri la pământ

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la bani mărunţi pe data 17 februarie 2016

uk-londra-patronul-easyjet-deschide-easyfoodstore

Fondatorul companiei aeriene britanice low-cost, EasyJet, urmăreşte să intre pe piaţa supermarket-urilor din UK cu o versiune low-cost.

Primul magazin deschis, în care fiecare din cele 76 de produse scoase la vânzare deocamdată se vând în luna februarie cu doar 25p, a rămas rapid cu rafturile goale, magazinul redeschizându-şi porţile după reaprovizionare.

Magazinul deschis de Stelios Haji-Ioannou în Park Royal, Londra, într-o clădire ce găzduia până de curând birourile EasyBus este fără pretenţii, la fel ca şi produsele. Totul pare gri, deşi nuanţa este portocalie, emblematică pentru compania grecului şi singurul lucru care te face să zâmbeşti şi să ai un tonus pozitiv ar fi preţul.

La 25p pentru orice produs, preţ valabil doar în luna februarie, localnicii s-au grăbit să cumpere. Oamenii au stat la coadă chiar şi o oră şi, când au cumpărat, nu s-au jucat. Astfel că magazinul a rămas fără marfă la doar două zile de la lansare, deşi s-a redeschis după aprovizionare.

 

trimiteri-sus-4

PE MASA ROMÂNULUI DIN UK

Angajații companiilor londoneze „fac coadă” la „Romanian Shop”

Bătălia pentru supremaţie: tu sau supermarketul?

Ce mai pun românii în colete…

trimiteri-jos-4

 

După promoţie, preţurile vor creşte, probabil la 50p.

Modelul de business este unul controversat, mai ales că intră pe o piaţă extrem de competitivă. Se pune implicit problema calităţii produselor, însă fondatorul insistă că oferă pur şi simplu mâncare, fără a îmbrăca şi cosmetiza inutil produsele.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!